<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> </head>
img { max-width: 100%; display: block; }

آداب معاشرت در مهمانی؛ چگونه در مهمانی ها باکلاس رفتار کنیم؟

آداب معاشرت در مهمانی؛ چگونه در مهمانی ها باکلاس رفتار کنیم؟

آداب معاشرت در مهمانی

آداب معاشرت یا به‌اصطلاح عامه «باکلاس بودن» در اکثر جاها کاربرد دارد ولی این مقاله اختصاص به آداب معاشرت در مهمانی دارد. اشخاصی که آداب معاشرت در مهمانی را بلد هستند. در شرایط مختلف رفتار مناسبی دارند و دیگر افراد آن‌ها را اشخاصی مبادی‌آداب یا به‌اصطلاح باکلاس می‌دانند. در این مقاله نکته‌هایی را می‌گوییم که با رعایت آن‌ها قادرید در مهمانی‌ها حرفه‌ای به نظر آیید.

 

 

۱. به دعوت میزبان جواب دهید.

آداب معاشرت در مهمانی به هنگام حضور در جمع خلاصه نمی‌شود و به سبک‌رفتاری‌تان پیش و پس از مهمانی هم بااهمیت است. اگر میزبان برایتان کارت دعوت فرستاد حتماً به دعوت او جواب بدهید چندان تفاوتی ندارد که کارت دعوت بفرستد یا با تماس تلفنی، به هر روشی که آن را دریافت کرده‌اید حتماً باید به آن جواب بدهید. افزون براین باید از قوانین مهمانی اطمینان حاصل کنید؛ مانند این‌که بردن حیوانات خانگی به مهمانی ممنوع است.

 

 

۲. لباس برازنده بپوشید.

لباس برازنده بپوشید

انتخاب درست لباس یکی از اساسی‌ترین نکات آداب معاشرت در مهمانی می‌باشد. لباس شما باید برای رفتن به مهمانی متناسب باشد؛ مانند اینکه در محافل دوستانه که شاید بازی و سرگرمی هم برای همه وجود دارد. لباس راحتی بسیار مناسب است. ولی چنین لباسی برای مهمانی رسمی که مدیر محل کارتان هم حضور دارد مناسب نیست.

 

 

۳. برای میزبان هدیه‌ای مناسب بگیرید.

برای میزبان هدیه‌ای مناسب بگیرید

تشکر، یکی از ویژگی‌های بارز انسان‌های با اصالت و باکلاس است. برای تشکر از میزبان هدیه‌ای هرچند کوچک تهیه کنید. ارزش مادی هدیه اهمیت چندانی ندارد. گاهی بردن حتی یک شاخه گل هم منظور شمارا می‌رساند و خستگی را از تَن میزبان به درمی‌کند.بعد از خاتمه مهمانی، برای سپاسگزاری از میزبان یک پیام تشکر برای او بفرستید؛ و خاطرنشان کنید که چقدر در مهمانی به شما خوش گذشته است؛ و همه‌چیز خوب بوده است. شاید قرار باشد میزبان را در روزهای آینده ملاقات کنید در این صورت می‌توانید حضوری مراتب تشکر را به عمل‌آورید.

 

 

۴. آن تایم باشید.

بعضی از افراد به‌اشتباه تصور می‌کنند اگر زودتر به مهمانی بروند، بیشتر می‌توان به میزبان احترام گذاشت. بی‌خبر از این موضوع که شاید میزبان هنوز به‌طور کامل برای پذیرایی آمادگی ندارد. پس قطعاً برنامه‌ای بچینید که در ساعت تعیین‌شده به محل برگزاری مهمانی وارد شوید. اگر کمی زودتر از موعد تعیین‌شده رسیدید، مدت کوتاهی در ماشین انتظار بکشید.اگر به محفل دوستانه دعوت شدید احتمالاً زمان برگزاری این مهمانی ساعت ۱۸ تا ۲۲ می‌باشد. زمان برگزاری مهمانی‌های رسمی و کاری را از میزبان از قبل تعیین می‌کند. اگر در مورد زمان برگزاری مهمانی شک کردید حتماً از میزبان سؤال کنید.

 

 

آداب معاشرت در مهمانی برای حضور اولین افراد

اینکه شما اولین مهمان باشید می‌تواند برایتان بسیار جذاب باشد. ولی ممکن است که خسته‌کننده هم شود. بخصوص اگر مدت‌زمانی طول بکشد تا بقیه مهمانان خود را برسانند. اشخاصی که اول می‌رسند می‌توانند با میزبان با میزبان صحبت کنند؛ و خیلی بیشتر از سایرین مهمان‌ها او را ببینند. تا زمانی که بقیه مهمان‌ها می‌رسند. قطعاً باید آن‌ها را برای عوض کردن لباس‌هایشان یا میز تنقلات راهنمایی کنند. اغلب وظیفه باز کردن سر صحبت هم به دوش اولین نفری است که رسیده است.

 

 

۵. مهمانی را در موعد مقرر ترک کنید.

مهمانی را در موعد مقرر ترک کنید

ترک کردن سر موقع مهمانی هم به‌اندازه حضور به هم رساندن بااهمیت است. محفل شب‌نشینی طولانی و بعد خاتمه ساعت مهمانی کار صحیحی نیست قبل از عزیمت، به میزبان تعارف کنید که بمانید و در تمیز کردن خانه و شستن ظرف‌ها کمک‌حالشان باشید. اغلب، میزبان این پیشنهاد را نمی‌پذیرند. ولی از اینکه به فکرش هستید احساس خوشایندی پیدا می‌کند. البته برای کمک کردن نیازی به اصرار نیست؛ و بعدازاینکه میزبان پاسخ منفی شنیدید، بازهم سپاسگزاری کنید و بروید.

اگر به خاطر مشکلی مجبور به رفتن زودهنگام از مهمانی شدید، حتماً باید میزبان را در جریان بگذارید. از او تشکر کنید و خاطرنشان کنید که چقدر عالی بوده است، همه‌چیز همچنین بابت ترک زودهنگام مهمانی حتماً از میزبان عذرخواهی کنید.در تلاش باشید آخرین فردی نباشید که مهمانی را ترک می‌کند شاید به خاطر اینکه دوست رفیق فابریک شما باشد و برای کمک به ایشان مانده باشید.

 

 

۶. برای حریم خصوصی دیگران ارزش و احترام قائل باشیم.

اگر می‌خواهید پیش از وارد شدن به مهمانی لباستان را تعویض کنید یا کیفتان را در اتاقی قرار دهید. باید از میزبان درخواست راهنمایی کنید. درهای بسته را نگشایید؛ و به خاطر داشته باشید که اگر چیزی را نمی‌دانستید از میزبان بپرسید؛ و هنگام گفتگو با میزبان یا سایر مهمان‌ها هم رعایت حریم خصوصی بااهمیت است. در مورد مسئله‌های خصوصی دیگر افراد پرس‌وجو نکنید. حتی اگر در صورت مشاهده چنین وضعیتی مخاطب معذب می‌شود. شما در به کار شوید و موضوع بحث را عوض کنید.

 

 

۷. با بقیه مهمان‌ها درصدد برقراری ارتباط باشید

با بقیه مهمان‌ها درصدد برقراری ارتباط باشید

هنگام ورود به مهمانی به همه افراد سلام کنید. حتی شاید بعضی از مهمان‌ها را نشناسید و می‌دانید که با آن‌ها وارد گفتگو نخواهید شد. بعضی وقت‌ها الزامی است که با اشخاصی ارتباط برقرار کنیم که شناختی روی آن‌ها نداریم. اگر میزبان سرش خیلی سرش شلوغ نباشد، قادر است که دوستانش را به همدیگر معرفی کند؛ اما اگر سرش شلوغ باشد، احتمالاً زمانی را برای معرفی مهمان‌ها به همدیگر را نخواهد داشت. شما قادرید که با افرادی که شناخت زیادی از آن‌ها ندارید در مورد آب‌وهوا، زیبایی لباسشان و یا سایر موضوعات معمولی زندگی حرف بزنید.

 

 

نکاتی مهم درزمینهٔ ایجاد تعامل با دیگران

۱. با افرادی که شناخت کاملی از آن‌ها ندارید، گفتگوهای کوتاه و معمولی برقرار نمایید. در ضمنِ صحبت‌هایتان مراقب باشید به حریم خصوصی دیگران تجاوز نکنید.

۲. برای باز کردن صحبت به دنبال وجه اشتراک باشید. احتمالاً با شخص مقابل همکار باشید. شاید علاقه‌مندی موسیقیایی‌تان یکسان باشد؛ و یا حتی اهل کتاب و مطالعه باشید. با تشخیص این وجوه مشترک هم برقراری ارتباط مستحکم‌تر می‌شود و همه ادامه مکالمه آسان‌تر خواهد شد.

۳. صحبت دیگران را قطع نکنید. چه با صحبت کردن و چه هنگام رد شدن از میان دو نفر که سخت مشغول صحبت کردن هستند. اگر این کار را غیرعمدی انجام دادید پوزش بطلبید.

۴. شایسته است که در هنگام صرف غذا از صحبت کردن بپرهیزید و اگر از شما پرسشی شد، کوتاه، مختصر و مفید پاسخ دهید. اگر قصد جواب دادن رادارید بعد از خاتمه جویدن غذا یا نوشیدن اقدام به صحبت نمایید.

۵. اگر در یک جمع دوستانه صحبت می‌کنید تنها در مورد موضوعات عمومی حرف بزنید که همه افراد حاضر در جمع متوجه صحبت شما بشوند. اطمینان داشته باشید که افراد حاضر در جمع می‌توانند در بحث شرکت کنند و اظهارنظر نمایند که دلیل آن است که متوجه حرف‌های شما شده‌اند.
۸. در غذا خوردن اعتدال را نگه‌دارید.

اگر هنوز به‌طور کامل سیرنشده‌اید. ترک میز غذاخوری جزو آداب معاشرت در مهمانی نیست، ولی زیاده‌روی هم می‌تواند ابعاد بدی داشته باشد. به مقداری که میل دارید در بشقاب بکشید. شایسته است که بیشتر از یک بشقاب نکشید. البته مقصود این نیست که پیش‌غذا، غذای اصلی و دسر را در یک‌مرتبه در بشقابتان بکشید. به‌عنوان‌مثال اگر غذا برنج است همان بار اول به میزان کافی برنج در بشقاب بکشید تا برای بار دوم مجبور نشوید که اقدام به کشیدن برنج کنی. اگر قادر به برداشتن چیزی مثل وسیله‌ای یا تنقلاتی نیستید از دیگران کمک بخواهید.

 

آداب معاشرت در مهمانی‌ها برای میزبان

آداب معاشرت در مهمانی‌ها برای میزبان

تا اینجای مقاله در مورد آداب معاشرت در مهمانی‌ها صحبت کردیم ولی آداب میزبانی هم بااهمیت است. در پیشرو ۷ اصل مهم را ذکر کرده‌ایم که به مبادی‌آداب بودن میزبان کمک شایانی می‌کند

۱. از نام مهمان‌ها یک فهرست تهیه کنید تا فردی از یاد برده نشود.

۲. زمان دعوت و ریزبه‌ریز مهمانی را از قبل تعیین کرده باشید مانند تاریخ و ساعت مهمانی، مکان برگزاری مهمانی و موضوع (مناسبت) مهمانی و شیوه‌ای که مهمانان قادرند حضور یا عدم حضور خود را به اطلاع میزبان برسانند.

۳. برای مهمانی برنامه‌ای منظم داشته باشید. شایسته است همه‌چیز طبق برنامه‌ای از قبل تعیین‌شده آماده‌شده باشد.

۴. خوش‌اخلاق باشید؛ و به همه حضار توجه کافی داشته باشید. در نظر داشته باشید که اگر مهمانی به پذیرایی احتیاج داشت یا حتی برای نشستن جایی مشخص نبود و منتظر شما بودند حتماً رسیدگی کنید.

۵. برای اتفاقات پیش‌بینی‌نشده آمادگی داشته باشید. امکان دارد؛ که کودک یک مهمان غذایش را بریزید روی فرش یا یک مهمان ناخوانده بیاید. این اتفاقات جزو آداب معاشرت در مهمانی به‌حساب نمی‌آید؛ اما شما برای پذیرایی از اشخاصی که اطلاع کاملی از این آداب ندارند هم باید آمادگی داشته باشید.

۶. مهمان‌ها را در زمان مقرر برای شام یا پذیرایی دعوت کنید. در میان مهمان‌ها بگردید و با هر گروهی مدتی را به گفتگو بگذرانید.

۷. سپاسگزاری را فراموش نکنید. از مهمان‌ها بابت اینکه قدم رنجه کردند و تشریف آوردند نهایت سپاسگزاری را به عمل‌آورید. از اشخاصی که برایتان هدیه می‌آورند هم در زمان ورود و هم در زمان خروج سپاسگزاری کنید.

 

 

نتیجه‌گیری:

برای اینکه این نکته‌ها درباره آداب مهمانی قسمتی از سبک زندگی شما بشود، تنها لازم است که آن‌ها را با آگاهی کامل تمرین کنید؛ و وقتی این رفتارها در ضمیر ناخودآگاه شما ملکه ذهنتان شود. شخصی آداب‌دان می‌شوید که در هر شرایطی رفتار مناسبی از خود نشان می‌دهد و همگان برای او احترام قائل‌اند.

 

حتمابخوانید: ویژگیهای همسایه خوب چیست؟

فهرست مطالب

دانلودPDFمقاله
به این مطلب امتیاز دهید
4.6/5

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید
این مطالب را هم حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من
وبلاگ
خانه

برای دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت ایمیل خود را وارد کنید

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی

لینک دانلود برایتان ایمیل می شود پس برای دانلود ایمیل صحیح تان را وارد کنید.

 

لطفا جهت تایید ایمیل حتماً پوشه اسپم را بررسی نمایید.

دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی در موقعیت های مختلف