۱.قوانین اصلی آداب معاشرت
زمان آموزش آداب معاشرت سعی کنیم قوانین اصلی آن را به فرزندانمان آموزش دهیم در اینجا مهمترین قوانین را مطرح میکنم. و سعی کنید آنرا نوشته و روی در یخچال بچسبانید تا همیشه جلوی چشم خودتان و فرزندانتان باشد.
۱. همیشه در هنگام انجام کارها از دیگران تشکر کنید و از کلمات «لطفاً»«متشکرم» استفاده کنید.
۲. مسئولیت حرفها و رفتارهای خود را بر عهده بگیرید.
۳. در هنگام پاسخ دادن به تلفن مودب باشید.
۴. اتاق خود را همیشه پاکیزه و منظم نگهدارید.
۵. در هر مکان و جایی که هستید ریختوپاشهای خود را مرتب کنید.
۶. در انجام کارهای خانه سعی کنید همکاری مستمر داشته باشید.
۷. وسایل کثیف و نامرتب را(ظرفهای غذاخوری) بهموقع و در کمترین فاصله زمانی بشویید.
۸. آداب صحیح حضور بر سر میز را بیاموزید و به کار ببرید.
۹. هنگام صرف غذا در صورت حضور مصاحب تلویزیون را خاموشکنید.
۱۰. اختلافنظرها را مؤدبانه قبول کنید.
۱۱. در روابط اجتماعی تا جایی که امکان دارد حرف بزنید ولی فریاد نزنید.
۱۲. مشارکت در استفاده شریکی از وسایل را بپذیرید.
۱۳. هنگام ارتباط با افراد مختلف در جامعه سعی کنید شنونده خوبی باشید.
۱۴. در هر مکانی دری را که بسته است بدون ضربه زدن باز نکنید.
۱۵. برای تنهایی و خلوت دیگران ارزش قائل باشید.
۱۶. در کارهای دیگران کنجکاوی نکنید. نامههای دیگران را نخوانید و سخنانشان را استراق سمع نکنید.
۱۷. با اموال مردم درست رفتار کنید و آسیب نرسانید.
۱۸. وسایل و لوازم دیگران را بدون اجازه دست نزنید و برندارید.
۱۹. با خود و افرادی که در ارتباط هستید مهربان و خوشرو باشید.
۲۰. تا جایی که امکان دارد سعی کنید انسانی صبور، پرحوصله و بردبار باشید.
۲۱. اگر چیزی را پیدا کردید آن را مرتب کرده سر جایش برگردانید.
۲۲. پیشازاین که حرف بزنید یا چیزی به زبان بیاورید بهتر آن است که در مورد حرفتان خوب فکر کنید.
۲۳. درب توالت فرنگی را بعد از استفاده ببندید.
۲.برقرار کردن ارتباط چشمی
یکی از شاخص ترین قوانین برای رعایت آداب معاشرت و مکالمه با افراد برقرار کردن ارتباط چشمی با مخاطب و حفظ آن می باشد. لازم به ذکر است که همین حرکت سطحی زمینه اعتماد و درک متقابل را بین شما به وجود میآورد.
زمینه اعتماد بنفس برقراری ارتباط چشمی میباشد و افراد را در موقعیت های خوب و مثبت نشان می دهد. زمانی که فردی درطول یک مکالمه به چیزهای مختلف دیگری نگاه می کند در جلب اعتماد مخاطب خود با شکسته مواجه می شود و همین امر نشان ای از ضعف شخصیت و عدم دارا بودن اعتماد بنفس کافی می باشد.
۳.الگوهای رفتاری کودکان
پدر و مادر نمونههای خوبی برای فرزندانشان هستند و میتوانند رفتارهای درست را به آنها آموزش دهند. پدر و مادر علاوه بر رابطه والدینی، یک مربی تماموقت نیز هستند و کودکان از طریق دیدن و شنیدن رفتارهای والدین خود عادتشان را شکل میدهند. وضع قوانین، قاطعیت، پیگیری و محدودیت از وظایف پدر و مادر خوب است. و به کودکان کمک میکند. آداب درست را بیاموزند.
به کودکانتان بفهمانید که مثبت اندیش و خوشبین باشند. در مورد اهمیت رفتار محترمانه با یکدیگر و در برخوردهای اجتماعی گفتگو و بحث کنند. از تنبیه فرزندان اجتناب کنید ولی در صورت تنبیه کودکان آرامش خودرا حفظ کنید. تنبیه را توأم با پرخاشگری انجام ندهید زیرابه ترویج رفتار پرخاشگرانه منجر میشود و این برخلاف قوانین اصلی آداب معاشرت است.
۴.رفتار ملاحظه گرانه نسبت به همسر
در زندگی مشترک زن و شوهر سعی میکنند با امید به تفاهم و سازگاری زندگی را شروع کنند. ولی باگذشت زمان عواملی
مانند خودمانی شدنهاباعث میان برزدن در ارتباطات اجتماعی میشود. برای اینکه انسان بتواند ارتباطی محترمانه با همسر
خود برقرار سازد نیاز به راهنمایی دارد و اصلاً هم مهم نیست که چه مدت است که باهم زندگی میکنند.
۵.راهنمایی هایی جهت برقراری ارتباط محترمانه افراد با همسران خود
۱. رفتار مؤدبانه و نزاکت را بهطور مؤثر تمرین کنید. از حرفها و صحبت های دلنشین استفاده کنید. مثلاً از غذایی که همسرتان تدارک دیده فقط لذت نبرید بلکه اعلام کنید که لذت بردهاید. همچنین این احساس را که همسرتان برایتان دوست داشتنیترین زن در زندگیتان محسوب میشود را به زبان بیاورید.
۲. همیشه روی رفتارها و نکات مثبت یکدیگر تکیه کنید. و اگر انتقادی از همسرتان دارید درباره رفتارش نظر بدهید، نه اینکه بخواهید او را سرزنش کنید.
۳. هنگامیکه احساس ناخوشایند و بدی دارید مانند یک انسان بالغ و مؤدب رفتار کردن آسان نیست ولی درهرصورت بخشی از مسئولیتهای سنگین یک انسان است. این مسئولیت را بپذیرید و انتظارات افرادی را که با آنها زندگی میکنید برآورده سازید، خصوصاً همسرتان. زمانی که میبینید کارهایی را انجام دادهاید که هرگز تصورش را نمیکردید.
۴. سعی کنید قبل از برنامهریزی همسرتان را در جریان امور قرار دهید. برای وقت ارزش قائل باشید. همدیگر را منتظر نگذارید! همسرتان را در کاری که میدانید از آن لذت نخواهد برد شرکت ندهید.
۵. در کار هم کنجکاوی نکنید. مسائل شخصی یکدیگر را تجسس نکنید. ایمیلهای هم را نخوانید، مکالمات شخصی و صحبتهای تلفنی هم را استراق سمع نکنید.
۶. درزندگی مشترک به اشتباهات خود اعتراف کنید و آنها را تصحیح کنید. همواره حقشناس و سپاسگزاری خود را اعلام کنید، حتی برای کماهمیتترین موضوعات.
۷. نسبت به نیازهای عاطفی یکدیگر حساس باشید. هرگاه همسرتان ناراحت، افسرده و یا بیمار است شرایط آسایش او را فراهمسازید.
۶.برای فرزندان خود الگویی مثبت باشید
مهمترین زمانی که باید از رفتارهای بددست بکشید وقتی است که خود صاحب فرزند هستید. مدتها قبل از اینکه به فکر آموزش بعضی از اصول و رفتارهای درست به فرزند خود باشید آنها از طریق تماشای شما و شنیدن مکالمات تلفنی صحبت با اقوام، میهمانان و غیره تأثیرات لازم را از شما میگیرند. والدین الگوهای تماموقت برای فرزندان خود هستند و فرزندان بدون اینکه بار زیادی بر دوش والدین باشند کل دنیا بستگی به آنها خواهد داشت که اعضای متمدن و باادب نسل آینده را بسازند.
۷.سطح توقعات و انتظارات خود را در خانواده مشخص کنید
آسانترین راه برای برقراری صلح و آرامش در خانه این است که به اطلاع همه برسانید در موقعیتهای مختلف چه انتظاراتی از آنها دارید، برای آنچه که با آن مواجه خواهند شد آماده شوند و برایشان توضیح دهید چه رفتاری شایسته است در این صورت با مشکلات و بگومگوهای کمتری روبهرو خواهید شد و شمارا رفتهرفته با جنبههای مختلف قوانین آداب معاشرت آشنا میسازد و در تعیین انتظارات و توقعات صحیح به شما کمک میکند.
۸.توقع کمال مطلوب را نداشته باشید
وقتی اوضاعواحوال خانه خیلی عالی پیش نمیرود و یا کسی از کوره دررفته وشدیدا عصبانی است از خطای آنها درگذرید. گذشت نهتنها ازنظر روانی بلکه ازلحاظ جسمانی هم مفید است.افرادی که گذشت زیادی دارند اغلب کمتر خشمگین، مضطرب، عصبی و افسرده میشوند.
اگر والدین ازخودگذشتگی و بخشش نشان دهند درس باارزشی به کودکان خود خواهند داد و از همان سنین کودکی اهمیت جمله متأسفم و پذیرش پوز دیگران قابلتعلیم است. اگر نسبت به دیگران رفتاری محترمانه از خود نشان دهید کودکان شما اعضای مؤدب و متمدن نسل آینده خواهند بود.
درهرحال اگر برای فراموش کردن ناراحتیها دوران سختی را گذراندهاید بدانید که تنها نبودهاید و بخشودن به معنای فراموش کردن جریان نیست، بلکه باید برای تأثیری که بر شما و بر رابطهتان با طرف دیگر دارد، حدومرز قائل شوید و بدانید که آدمها باهم تفاوت دارند و برخی افراد به زمان بیشتری نیاز دارند
۹.خلق برنامه روزانه جزء لاینفک قوانین اصلی آداب معاشرت
کودکان و همینطور همه ما از داشتن برنامه روزانه لذت میبریم اینکه بدانیم هرروز در ساعت معینی کاری باید انجام داد و یا اینکه از افراد چه انتظاری داریم آرامبخش است و ایجاد ثبات میکند. برای اجتناب از مشکلات صبحگاهی به این رهنمودها توجه کنید.
۱. به فرزندان خود کمک کنید لباس روز بعد خود را آماده کنند.
۲. مطمئن شوید که فرزندانتان قبل از رفتن به رخت خواب لباس روز بعد خود را آماده کردهاند.
۳. از فرزندانتان بخواهید تکالیف مدرسه را انجام داده و قبل از رفتن به رختخواب کیف مدرسه را آماده کنند.
۴. خوراکی و یا پولی که برای خرید در نظر گرفتهاید در اختیارشان قرار دهید.
۵. فرزندانتان را مطلع کنید که چه ساعتی باید آماده رفتن به مدرسه باشند.
۶. والدین مطمئن شوند که فرزندانشان قبل از رفتن به رخت خواب تکالیف مدرسه را بهطور کامل انجام دادهاند.
۱۰.تقسیمکار در امور خانه جزء قوانین اصلی آداب معاشرت
سهیم بودن در انجام کارهای خانه در مسئولیتپذیری افراد و محترم شمردن خانواده و دیگران نقش بسیار مهمی دارد. هر هفته یا هرماه وظایف خود را جابهجا کنید تا یک مسئولیت یا وظیفه همیشه به عهده یک شخص نباشد.
همچنین تعویض وظایف از بیحوصلگی و کسالت افراد جلوگیری میکند و سهیم شدن در کارهای خانه باعث میشود که بچهها نحوه انجام کارهای مختلف را بیاموزند.
۱۱.اولین قانونی که هر خانواده آدابدان باید آن را در مورد
قوانین اصلی آداب معاشرت رعایت کند
جمعکردن ریختوپاشهای خودشان است این قانون شامل ظرف غذا، میز غذا، چیزهایی که روی زمین ریخته میشود.
اسباببازی و لباسهای چرک میباشد. به کودکان باید بیاموزید که هر چیزی را که برداشتهاند سر جای خود قرار دهند
با آموزش این کار بعدها بهعنوان پدر و مادر یک نوجوان از زندگی شادتری برخوردار خواهید بود. وظیفه والدین است که
لیست خرید اقلام موردنیاز را در دسترس همه اعضای خانواده قرار دهند و باعث آسانتر شدن کارشوند.
نتیجه گیری:
يادآوری قوانین آداب معاشرت به فرزندان، استفاده از کلمات لطفا و متشکرم، القاء حس مسئولیت پذیری به فرزندان، رعایت ادب در مکالمات تلفنی، پاکیزگی و مرتب بودن، همکاری داشتن افراد خانواده در ارتباط صحیح بسیار موثر می باشد.
در زندگی زناشویی امید و سازگاری در زندگی سرلوحه خود قرار دهید. رفتارتان مودبانه و با نزاکت باشد. در عین حال حرف ها و صحبت های دلنشین داشته باشید و به رفتار و نکات مثبت یکدیگر تکیه کنید تا زندگی با پایه های محکم برای خود و خانواده تان بنا کنید.
لطفا دیدگاه ارزشمندتان را در قسمت نظرات سایت برای هر مقاله درج نمایید.
حتماً بخوانید: آداب تماس تلفنی