<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> </head>
img { max-width: 100%; display: block; }

۲۱نکات مهم آداب رانندگی که هرراننده ای باید بداند.

۲۱نکات مهم آداب رانندگی که هرراننده ای باید بداند

۱.نکات مهم آداب رانندگی

آداب رانندگی جز موارد لازم و استرس‌زای زندگی امروزی می‌باشد؛ که حتی می‌تواند افراد خیلی بانزاکت و مؤدب را به اعمال، رفتار و برخورد بد مجبور نماید؛ اما همگان اعتراف می‌کنند که این طرز صحیح برخورد نیست، بر کسی پوشیده نیست که در حین رانندگی مانند هر فعالیت اجتماعی دیگر حد و حدود آداب رانندگی را باید رعایت کنیم.

رانندگی فقط پشت فرمان نشستن و خود را از نقطه مبدأ به مقصد رساندن نیست. این مسئله را هم باید در نظر گرفت که به‌غیراز شما بقیه افراد هم در حال رانندگی هستند. پس لازم است که در حین رانندگی مانند هر موضوع اجتماعی دیگر رعایت آداب رانندگی را بنماییم.
چگونه یک راننده خوب باشیم.

 

۲.چگونه راننده خوبی باشیم.

در درجه اول باید از سرعت در رانندگی کردن بپرهیزیم؛ بنابراین باید سرعت مجاز را حفظ کنیم. سرعت غیرمجاز هم می‌تواند برای شما و خانواده‌تان حادثه‌آفرین باشد و نه‌تنها شمارا در تصادفات رانندگی مقصر نشان می‌دهد بلکه سرعت غیرمجاز صدمات جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد.

 

۳.خیلی در رانندگی لاک‌پشتی حرکت نکنید.

همان‌طور که رانندگی با سرعت غیرمجاز (بالا) خطرناک است. آهسته رانندگی کردن هم می‌تواند بسیار خطرآفرین باشد. مخصوصاً در بزرگراه‌ها که معمولاً سرعت ماشین‌های دیگر بیش از ۷۰ یا ۹۰ کیلومتر در ساعت است.

 

۴.آمادگی برای موارد غیرمترقبه

آمادگی برای موارد غیرمترقبه

گاهی اوقات مواردی در رانندگی پیش می‌آید مانند باران یا برف یا در کل شرایط جوی نامساعد، ساختمان‌سازی و تعمیرانت جاده توسط شرکت‌های راه‌سازی و یا ساعت اوج ترافیک که زمان آن ظهرها از ساعت ۱۲ تا ۲ بعدازظهر و غروب‌ها از ساعت ۵ تا ۸ شب رانندگی را دشوارتر می‌کند.

لازم به ذکر است که در هنگام باران به دلیل لغزندگی جاده باید با سرعت خیلی پایین‌تری رانندگی کرد. تا مجبور به گرفتن سخت ترمز نشوید؛ که این کار احتمال خارج شدن از جاده را به وجود می آورد.

ساعات اوج ترافیک نیز هنگامی است که افراد همه در حال عزیمت به خانه هستند. کسبه، بازاریان و دانشجویان و همه… درنتیجه ترافیک سنگینی به وجود می‌آید که واقعاً خسته‌کننده است. پس سعی کنید به اعصاب خود مسلط و از بوق زدن یا حرکات زیگزاگ بپرهیزید.
تا می‌توانید روی خطوط رانندگی نکنید

چه تابلوها و چه علامت و نشانه‌هایی که بر روی جاده وجود دارد باید موردتوجه قرار بگیرد وسعی کنیم همیشه بین خطوط راهنمایی، رانندگی نماییم تا از خطر تصادف در امان باشیم و دائماً مسیر حرکت را تغییر ندهیم.

وقتی‌که پشت فرمان می‌نشینید می‌توانید حتی قبل از روشن کردن ماشین اول از خود بپرسید که کجا می‌خواهید بروید بعد بهترین مسیر که نزدیک‌ترین مسیر را شامل می‌شود تجسم کنید بعد می‌توانید حرکت کرده و مسیر تجسم شده را بپیمایید.به نظر بنده با این روش هم در زمان و هم در مصرف بنزین صرف جویی خوبی انجام می‌شود. هنگام دورزن یا تغییر مسیر دادن حتماً از راهنما استفاده کنید تا رانندگانی که پشت سر شما هستند از قصد شما برای تغییر مسیر مطلع شوند.

 

۵.هدفمند برانید

سعی کنید همیشه هدفمند رانندگی کنید و از قبل مسیر بعدی را در ذهنتان مشخص کنید چراکه همیشه رانندگان دیگری به‌غیراز شما در جاده هستند که به‌طور ناگهانی نمی‌توانید تغییر مسیر بدهید که می‌تواند برای شما حادثه‌آفرین باشد.

 

۶.هدفمند بوق بزنید.

در درجه اول سعی کنید بوق نزنید ولی اگر مجبور شدید و بوق زدید سعی کنید بوق کوتاه بزنید که باعث تحریک اعصاب سایر رانندگان نشوید.

 

۷.راهنما بزنید

درصورتی‌که قصد به چپ یا راست پیچیدن رادارید حتماً از راهنما استفاده کنید. در ضمن سعی کنید به‌موقع و درست و بجا راهنما بزنید.

 

۸.صدای موسیقی را کم کنید.

سعی کنید موسیقی را تا حدی بلند کنید که خودتان و خانواده‌تان قادر به شنیدن آن باشند و شایسته نیست که بقیه رانندگان توجهشان به موسیقی بسیار باند شما جلب شود.

 

۹.با کسالت پشت فرمان ننشینید.

با کسالت پشت فرمان ننشینید.

اگر ناراحتی یا نگرانی ذهن شمارا درگیر کرده است. یا داروهای خواب‌آور یا آرام‌بخش یا حتی الکل مصرف کرده‌اید تحت هیچ شرایطی رانندگی نکنید.

 

۱۰.ملزم بودن به رعایت قوانین

سعی کنید در امر رانندگی شخصیتی از خود نشان دهید که چه با پلیس مواجه شوید یا نشوید خود را ملزم به رعایت قوانین راهنمایی و راندگی بنمایید. کمربند ایمنی را حتماً ببندید، زیرا بستن کمربند ایمنی در صورت وقوع حادثه به نفع هر دو طرف می‌باشد.

 

۱۱.چگونگی رفتار با ون اورژانس (آمبولانس)

چگونگی رفتار با ون اورژانس (آمبولانس)

اگر با ماشین‌های محل بیمار که بیمار را انتقال می‌دهد و یا با ماشین‌های آتش‌نشانی که در مواقع بروز خطر برای خاموش کردن آتش عازم می‌شوند برخورد کردید حتماً راه بدهید. به این منظور که کنار کشیدن اتومبیل و باز کردن راه برای وسایل نقلیه اضطراری بسیار کاری پسندیده و نشانه بالا بودن سطح ارتباطات اجتماعی می‌باشد چه بیسار با راه باز کردن جان بیماری را نجات دهیم یا خانه را از آتش‌سوزی سهمگین نجات‌بخشیم.

 

۱۲.اعمال رفتار صحیح با استفاده از قدرت تشخیص

رانندگی یک عمل روتین است بنابراین شخص راننده باید نسبت به رفتار خود قدرت عمل و سرعت عمل داشته باشد و در رفتارهای خطرناک مانند لایی کشیدن یا سرعت بسیار بالا به این رفتار خطرناک آن‌ها بی‌اهمیت باشد. چراکه به‌قول‌معروف «اتفاق یک‌بار می‌افتد» و تصادف خطرناک برگشت‌پذیر نیست و به قول تابلوهای اعلانات «دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است» پس رانندگی نه‌تنها به هوش و حواس‌جمع بلکه به‌سرعت عمل صحیح و اعصاب آرام نیاز دارد.

 

۱۳.در زمان رانندگی چه رفتارهایی را باید انجام ندهیم

هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده نکنید

پشت فرمان شما دانسته یا ندانسته بسیاری از قوانین رانندگی را پذیرفته‌اید و ملزم به رعایت آن هستید. در غیر این صورت منجر به‌تصادف و صدمات غیرقابل‌جبران برای هر دو طرف و سرنشینان اتومبیل‌ها می‌باشد.

۱. از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.
۲. هنگام رانندگی سیگار نکشید.
۳. هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده نکنید؛ زیرا هم خطرناک است (ایجاد حواس‌پرتی می‌کند) در صورت مشاهده پلیس و استفاده از تلفن همراه جریمه می‌شوید.
۴. هنگام رانندگی موهایتان را شانه نکنید.
۵. از رانندگی پرخطر (سرعت‌بالا و موسیقی بلند) پرهیز کنید.
۶. در هنگام رانندگی مواظب کودکان، دوچرخه‌سواران و سالخوردگان باشید.

 

۱۴.داشتن آمادگی از قبل

اگر حین رانندگی متوجه شدید که فوراً باید کاری انجام دهید مثلاً از تلفن همراه استفاده کنید. اول راهنما بزنید کنار بکشید، توقف کامل کنید و در صورت امکان ماشین را خاموش‌کنید و بعد کاری که مجبور به انجام آن هستید را انجام بدهید ( تماس با تلفن)

 

۱۵.آرایش کردن

آرایش کردن

قابل‌توجه بانوان محترم زنانی که مشغول رانندگی هستند در هنگام رانندگی از انجام کارهایی مانند زدن ریمل، رژه لب که هم زمان‌براست و هم مهارت می‌خواهد خودداری کنند زیرا این امر موجب حواس‌پرتی و بروز حادثه خطرناک می‌شود. رفتار صحیح این است که قبل از رانندگی آرایش خود را کامل کنید؛ و یا اتومبیل را متوقف نمایید و به آرایش بپردازید.

 

۱۶.دنبال کردن آهنگ موردعلاقه

اگر دنبال آهنگ موردعلاقه در داشبورد و یا داخل سی دی‌ها که زیر صندلی افتاده می‌گردید یا دنبال موج رادیوی موردعلاقه خود هستید. حواس شمارا از رانندگی پرت خواهد کرد و امکان دارد ماشین ناخواسته منحرف شود و به خودتان و دیگران آسیب برسد.

 

۱۷.بایدها و نبایدهای رانندگی

۱. در حین رانندگی مطالعه نکنید زیرا حرکت دست باعث درست دیده نشدن کلمات و بروز تصادف می‌شود.
۲. برای خواندن پیامک درگوشی، حتماً در کنار جاده توقف کنید.
۳. در هنگام رانندگی اول مسیرتان را مشخص کنید و هرموقع اطمینان داشتید حرکت کنید.
۴. در هنگام رانندگی سعی کنید مسیر کوتاه و کم ترافیک را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنید.
۵. در هنگام رانندگی از بغل گرفتن کودکان خردسال و یا نشاندن آن‌ها در صندلی جلو خودداری کنید.
۶. در هنگام رانندگی از پایین کشیدن شیشه و خارج کردن سر از پنجره توسط کودکان جلوگیری کنید.
۷. در هنگام رانندگی سعی کنید از رفتار و حرکاتی که باعث حواس پرتی راننده می‌شود پرهیز کنید ( جیغ کشیدن، خندیدن با صدای بلند و دعوای کودکان در صندلی پشت راننده)
۸. از هنگام رانندگی از انجام هرگونه شوخی، لفظی یا فیزیکی که موجب حواس‌پرتی راننده شود بپرهیزید.

 

۱۸.قوانین راهنمایی و رانندگی

وقتی تابلو ایست را دیدید ملزم به توقف کامل هستید. توقف کامل به مفهوم آهسته رفتن نیست بلکه این تابلو به شما اخطار توقف کامل را خاطرنشان می‌کند. باید اتومبیل را متوقف ساخته و بعد از بررسی هر دو طرف خیابان بااحتیاط حرکت کنید.وقتی به تابلو ایست می‌رسید باید قبل از رسیدن به تقاطع سرعت ماشین را کم کنید تا در ابتدای تقاطع به توقف کامل برسید؛ و باید هر دو سمت خیابان را نگاه کنید که اگر اتومبیل دیگری عبور می‌کند باهم تصادف کنید و بعد از عبور خودرو بااحتیاط کامل حرکت کنید.

وقتی‌که دواتومیبل به تقاطع می‌رسند اگر هر دو اتومبیل بخواهند مستقیم یا به راست بپیچند می‌توانند باهم عبور نمایند. ولی اگر یکی از اتومبیل‌ها قصد گردش‌به‌چپ را داشته باشد حق تقدم با خودرویی است که می‌خواهد مستقیم حرکت کند.

 

۱۹.وقتی ترافیک خیلی سنگین است.

و قصد پیچیدن به راست یا چپ دارید ابتدا راهنما بزنید درصورتی‌که اتومبیل بغل‌دستی به شما راه داد نهایت تشکر را از ایشان بنمایید. اگر موقعیت که خواستید حرکت کنید و راننده کناری خشن یا بی‌نزاکت بود و راه به شما نداد. صبر کنید تا رد شود. اگر این حرکتش اشتباه بود و حتی حق با او نبود این مورد خیلی مهم نیست که ریسک تصادف یا مشاجره و اتفاقات ناگواری مانند کلانتری را بخواهید به جان بخرید.

 

۲۰.عملکرد در چهارراه

وقتی به چهارراه می‌رسید که تمام‌مسیرها تابلو توقف کامل داشت باید بدانید که حق تقدم طبق قوانین راهنمایی و رانندگی با اتومبیلی است که در سمت راست اتومبیل دیگر قرارگرفته است.پس توجه کنید که چنانچه دو اتومبیل هم‌زمان به تقاطع رسیدند حق تقدم با اتومبیل سمت راستی است.

طبق قوانین راهنمایی و رانندگی هنگامی‌که چهار اتومبیل در یک چهارراه توقف کنند باید در جهت خلاف عقربه‌های ساعت تا آخرین اتومبیل به ترتیب به مسیر خود ادامه دهند یعنی حق تقدم با اتومبیلی است که سمت راست است اگر هر چهار وسیله نقلیه هم‌زمان برسند اتومبیلی که زودتر اقدام به حرکت کند می‌تواند به راه خود ادامه دهد.

 

۲۱.نوربالا

سعی کنید در هنگام رانندگی داخل شهر از نوربالا استفاده نکنید چراکه طبق قوانین راهنمایی و رانندگی در شب‌ها نوربالا باعث آزار بقیه رانندگان که از جلو می‌آیند می‌شود. همچنین نوربالا طبق آیین‌نامه در داخل شهر ممنوع یعنی خارج از شهر قابل‌استفاده کردن است.

 

 

نتیجه گیری:

 

حتما بخوانید:

 

فهرست مطالب

دانلودPDFمقاله
به این مطلب امتیاز دهید
4.6/5

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید
این مطالب را هم حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من
وبلاگ
خانه

برای دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت ایمیل خود را وارد کنید

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی

لینک دانلود برایتان ایمیل می شود پس برای دانلود ایمیل صحیح تان را وارد کنید.

 

لطفا جهت تایید ایمیل حتماً پوشه اسپم را بررسی نمایید.

دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی در موقعیت های مختلف