<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> </head>
img { max-width: 100%; display: block; }

چطور در صحبت کردن جذابیت داشته باشیم+توصیه هایی برای جذابیت بیشتر

چطور در صحبت کردن جذابیت داشته باشیم+توصیه هایی برای جذابیت بیشتر

چطور در صحبت کردن جذابیت داشته باشیم؟

بعضی از اشخاص در هنگام تعامل با دیگران آن‌قدر در صحبت کردن جذابیت دارند که دیگران گذر زمان را آن‌ها احساس نمی‌کنند. ساعت‌ها را در کنارشان می‌گذرانند. شاید شما هم خواستار این هستید که مانند این افراد، به‌گونه‌ای صحبت کنید که دیگران علاقه‌مند شوند که با شما هم‌صحبت شوند.

قطعاً می‌پرسید چگونه جذابیت را در صحبت‌هایمان داشته باشیم تا دیگران را به توجه به صحبت‌هایمان متقاعد کنیم. خاطرنشان می‌کنم که بسیاری از اشخاصی که جذابیت را در صحبت‌هایشان دارند قسمت اعظم این جذابیت مربوط به تُنِ صدایشان می‌باشد. به سخن دیگر این اشخاص توانمندی خود را به کار گرفته‌اند و باتربیت صدایشان توانسته‌اند دیگران را مجذوب صدای خود کنند.

هر فردی می‌تواند با انجام تمرینات و در نظر گرفتن نکته‌های مهم که در قسمت‌های دیگر مقاله درج‌شده است. صدایش را، در مدت‌زمان کمتری دوست‌داشتنی‌تر ازآنچه هست تغییر دهد. پس ما را همراهی کنید تا با عادت‌ها و تمرینات مناسبِ صحبت کردن بیشتر بپردازیم.

 

 

عادت‌های صحبت کردن در محفل دوستان

۱. واضح صحبت نمایید.

واضح صحبت نمایید.

صدایتان را متناسب با صحبت دیگران در نظر به گیرید. میزان صدایتان باید به نحوی باشد که به‌آسانی برای دیگران قابل شنیده شدن باشد، اما دیگران را با میزان بلندی صدا آزار ندهید. اگر رسا صحبت نکنید یا صدایتان در حد نجوای درگوشی باشد به‌راحتی دیگران شمارا حذف خواهند کرد.و به همین دلیل شاید دیگران خودشان را محق بدانند که وسط صحبت شما بپرند و گفتارتان را قطع کنند.

مقصود این نیست که فریاد بزنید بلکه هدفتان این باشد که میزان بلندی صدایتان بسته به موقعیت متغیر باشد. شاید بخواهید در سمیناری صحبت کنید که حدود ۱۰۰۰ نفر شرکت‌کننده داشته باشد. در این صورت باید خیلی بلند صحبت کنید تا صدایتان را همه بشنوند؛ بنابراین شرایط گفتگوی عادی و مکالمه همیشه الزامی نیست.درصورتی‌که خیلی بلند حرف بزنید به‌طور متأسفانه موجبات ناراحتی دیگران را فراهم می‌کنید که این امر تأثیر منفی دارد.

 

۲. شمرده و آرام صحبت کنید.

شمرده و آرام صحبت کنید.

بسیار سریع صحبت کردن جز عادت‌های ناخوشایندی است که باعث می‌شود دیگران قادر نباشند هم‌زمان با شما صحبت‌هایتان تشخیص دهند و بفهمند. در مواقعی که افراد سریع صحبت می‌کنند این احتمال وجود دارد که دیگران به‌طور کامل به صحبت‌هایتان توجه نداشته باشند پس لازم است که دراین‌بین کمی آهسته‌تر صحبت کنید که مخاطب پیش خودش فکر نکند که شما سردرگم شده‌اید و کلمات را گم‌کرده و در حال تلاش برای سرهم‌بندی جملات بعدی هستید.

توقف بجا در صحبت‌هایتان به سخنران کمک می‌کند که برای نکات مهم تأکید داشته باشد و همچنین می‌تواند نفسی چاق کند. ولی مواظب باشید که در این زمینه زیاده‌روی نکنید. برعکس خیلی آرام و بی‌حال صحبت کردن هم برای شنونده نمی‌تواند جذابیت داشته باشد.

بیشتر از حد لازم شمرده شمرده صحبت کردن به گوش شنوندگان حوصله بر به نظر خواهد آمد تا جاییکه حتی دیگر نمی‌خواهند به صحبت‌هایتان گوش بدهند. حتی استانداردِ رو به بالا در صحبت کردن بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ کلمه در دقیقه است؛ اما پیشنهاد می‌شود که در هنگام سخنرانی کردن با سرعت متفاوتی صحبت کنید؛ یعنی هنگام تأکید، سرعتتان را پایین بیاورید و برای به وجود آمدن هیجان با سرعت بالاتری ادامه دهید.

در کل شاید قادر باشید با سرعت متناسب و توقف‌های بجا درست صحبت نمایید و حس همکاری و کنجکاوی را در شنونده تحریک کرده که تمام تمرکزشان را در صحبت‌هایتان به کار بگیرند.

 

۳. رسا صحبت کنید.

رسا صحبت کنید

برای ایجاد حس جذابیت در هنگام صحبت کردن باید کلمات را رسا اَدا کنید. باید اَدای کلمات و اعراب‌گذاری کلمات در هنگام تلفظ نهایت دقت را داشته باشید. توجه کنید برای پیشگیری از نوک زبانیِ تلفظ کلمات باید دهانتان را هنگام اَدا کلمات باز و لب‌ها را خیلی راحت و شل نمایید. علاوه براین باید بتوانید زبان و دندان‌هایتان را در موقعیت درستی قرار دهید. گلویتان را باز و آزاد بگذارید تا قادر باشید که کلمات را با صدای واضح تلفظ نمایید.در ابتدا شاید برایتان دشوار باشد که تمام کلمات را درست و واضح اَدا نمایید. ولی اطمینان داشته باشید در اثر تمرین زیاد بعد از مدتی برایتان عادی و طبیعی می‌شود

 

۴. سعی کنید تنفس‌های عمیق داشته باشید.

عمیق نفس کشیدن یکی از مهارت‌های جذابیت صدا می‌باشد. اکثر مردم موقع صحبت کردن سریع و کم‌عمق تنفس می‌کنند به خاطر این امر صدایشان تودماغی به نظر می‌رسد. لازم به تذکر است نفس کشیدن کوتاه و اشتباه از استرس است؛ که باعث می‌شود صدا نامتناسب و گوش‌آزار به نظر برسد در این صورت است که فرد با اعتمادبه‌نفس جلوه نمی‌کند و هرچه قدر تلاش برای درست کردن اوضاع نماید شرایط بدتر می‌شود. مگر اینکه بجای قفسه سینه از دیافراگم تنفس نماید.

در این تمرین تا ده شماره تنفس عمیق داشته باشید به‌گونه‌ای که شکمتان پر از هوا شود. پس از ده شماره هوای تنفس شده را پس بدهید. حتی قادرید دستتان را روی شکم زیر آخرین دنده قرار دهید و نفس بکشید. اگر شانه‌هایتان بادم و بازدم به بالا و پایین متحرک شدند و توانسته باشید شکمتان را حس کنید قطعاً تنفسی درست انجام داده‌اید.نحوه درست تنفس را، به همین طریق تمرین نمایید و پس از تسلط روی نفس کشیدن موقع صحبت کردن هم می‌توانید طریقه درست تنفس را رعایت کنید.

دو مطلب قابل تعمل:

خاطرنشان می‌کنم که در هر حالتی چه نشسته یا ایستاده می‌خواهید صحبت کنید کمرتان را صاف کنید، قوز نزنید، سرتان را بالا و شانه‌هایتان را عقب نگهدارید تا تنفسی دل‌پذیرتر داشته باشید. در این صورت صدایتان جذابیت بیشتری خواهد داشت.علاوه براین صاف نشستن و قوز نزدن موجب زیادشدن اعتمادبه‌نفس می‌شود.

نکته دوم

دم و بازدمتان را به‌گونه‌ای در نظر بگیرید که در خاتمه جملات، دم بگیرید و توقف کوتاهی داشته باشید؛ و به شنوندگان مدتی کوتاه را برای هضم محتوای گفتاری‌تان را در نظر بگیرید. اگر تنفس عمیق بکشید لازم نیست که بین جملات دوباره تنفس داشته باشید و می‌توانید بدون مکث جملات بعدی را بیان کنید.

 

۵. به‌اندازه آب بنوشید.

به‌اندازه آب بنوشید

وقتی به‌اندازه کافی آب بنوشید به زیادشدن کیفیت صدا می‌انجامد. اگر در طول روز به‌جای نوشیدن آب به دیگر نوشیدنی‌ها مانند قهوه، نوشابه، نسکافه و مانند این‌ها بپردازید از رطوبت موردنیاز تارهای صوتی کم می‌شود و درنتیجه صدایتان جذابیتش را از دست می‌دهد.تارهای صوتی باید منعطف باشند تا قادر باشند خیلی سریع مرتعش شوند. ارتعاش تارهای صوتی در زنان ۲۰۰ بار در ثانیه و مردان ۱۲۰ بار در ثانیه است.

 

۶. با گام‌های متناسب صحبت کنید.

گام صدا (تغییرات صدا با در نظر گرفتن کوتاهی و بلندی آن) کمک شایانی در جذابیت صدای شما هنگام صحبت کردن دارد، اگر روی گام صدای خود کارکنید و کنترل داشته باشید و با گام لرزان صحبت کردن شنونده را متوجه می‌کند که حول کرده و دست‌پاچه شده‌اید.درصورتی‌که قادر باشید بر گام صدایتان تسلط داشته باشید مخاطب از سمع کلامتان آرامش می‌گیرد و راغب می‌شود به ادامه صحبتتان گوش دهد. در طول سخنرانی با گام‌های متفاوت و کنترل‌شده صحبت کنید که مؤثر باشید.مانند اینکه برای تأکید بیشتر روی بعضی از کلمات گام صدای خود را افزایش می‌دهید تا توجه مخاطب را بیشتر به خود جلب نمایید.

 

۷. در نشستن و ایستادن قوز نکنید.

در نشستن و ایستادن قوز نکنید

قبلاً بیان کردیم که نحوه نشستن و یا ایستادن در ارائه کیفیت صدا مؤثر است. صاف نشستن و بدون قوز بلندن شدن از جا کمک می‌کند تا تنفس صحیح داشته باشیم و کلمات را با صدای واضح اَدا کنیم در مورد قرارگیری سر، اگر چانه را بالا نگه‌داریم و سر را اندکی کج کنیم از رِزُنانس صدا کم می‌شود و بیان رساتر می‌گردد. خاطرنشان می‌کنم که اگر شانه‌هایتان را منقبض کنید و به گوشتان را نزدیک کنید قسمت زیادی از توانایی بالقوه صدایتان را به نابودی کشانده‌اید.

 

۸. با اشتیاق صحبت کنید.

برای اینکه قادر باشید مشتاق و باانگیزه صحبت کنید باید شخصیت، محتوای کلامتان و نیتتان از پیغامی که به شنونده می‌رسانید همگی در یک‌جهت باشند. شخصیت یعنی خود خویشتن با همه فکرها و تجربه‌هایی که باعث متمایز شدنِ شما از دیگران می‌شود و به موقعیت‌های منحصربه‌فرد زندگیِ اشخاص نیز ارتباط مستقیم دارد.

محتوای کلام هم که مشخص است، به سخن دیگر یعنی موضوع گفتمان، پیامی که در قالب کلام به شنونده ارائه می‌گردد. نیت نیز به هر هدفی اطلاق می‌گردد که منتظر هستید درنتیجه صحبت‌هایتان انعکاس پیدا می‌کند. هنگامی‌که این سه، شخصیت، محتوای کلامی و نیت با یکدیگر انطباق داشته باشند صدایتان پر از شور و شوق می‌شود که مخاطب را جذب شما می‌کند.اشخاص با این خصوصیات کلامشان دارای اعتبار است درصورتی‌که اگر نیتتان نامعلوم و یا در تناقض با پیغامی که ارسال می‌کنید باشد از توانایی صدای شما کم می‌شود و در انتها بی‌مخاطب می‌مانید.

 

 

تمرینات صحیح صحبت کردن

۱. تمرینات آهنگین تُن آواز خواندن داشته باشید.

تمرینات آهنگین تُن آواز خواندن داشته باشید

برای اینکه قادر باشید در حالت معمولی با جذابیت صدای بیشتری صحبت کنید. تمرینات آوازی و آهنگین داشته باشید. می‌توانید جلوی آینه قرار بگیرید دهانتان را شل نمایید و تارهای صوتی خود را در حالت استراحت قرار دهید برای اینکه تارهای صوتی‌تان به حالت استراحت دربیاید می‌توانید خمیازه بکشید. فکتان را به چپ و راست متمایل کنید.

حتی می‌توانید آهنگی را که مشتاق به خواندنش هستید زمزمه کنید. حتی قادری که ماهیچه‌های گلویتان را به آهستگی با انگشتان ماساژ دهید. علاوه براین سعی کنید گنجایش و حجم نفس کشیدن خود را افزایش دهید. قطعاً همه هوایی که به داخل ریه‌ها می‌کشید در موقع بازدم به‌طور کامل پس دهید.

سپس یک تنفس عمیق بکشید و قبل از ۲۰ ثانیه تنفستان را حبس کنید و موضوع دیگر کار کردن کامل روی گام صدایتان است. در هنگام تمرین صدایی مثل صدای «اَ» را در ابتدا با گام معمولی به شکل آواز بخوانید و آهسته‌آهسته گام صدایتان را کم کنید. حتی پیشنهاد می‌شود عبارت‌های دارای تلفظ سخت را با خودتان تمرین کنید.مثلاً چندین با پشت سرهم بگویید «چایی داغه دایی چاقه».

 

۲. تمرین کردن به صدای بلند

برای یادگیری تلفظ، سرعت و بلندی صدا قطعاً باید با صدای بلند تمرین نمایید. قسمتی از یک کتاب یا مجله را با صدای بلند بخوانید حتی قادرید همین تمرین را با یک متن سخنرانی مشهور انجام دهید. قابل‌یادآوری است که در هنگام تمرین قوز نزنید، نفس عمیق بکشید و موقع قرائت متن دهانان را به‌اندازه کافی بازنمایید.

اگر جلوی آینه تمرین کنید. به ایرادتان پی می‌برید و در ضمن شاید حالتان هم بهتر شود. تمرین در مقابل آینه را آن‌قدر تکرار کنید تا از سمع صدای خودتان به وجد آیید. بعدازاینکه به ابعاد مختلف صدای خود تسلط پیدا کردید و بر مهارت‌های خود افزودید می‌توانید در گفتگوهای روزمره از آن استفاده کنید.

 

۳. به ضبط صدایتان بپردازید.

به ضبط صدایتان بپردازید

اکثر افراد تمایل به گوش دادن به صدای خود ندارند اما پیشنهاد می‌شود صدایتان را ضبط کنید و به آن گوش دهید. با این روش می‌توانید به ایرادات خود پی برده و در جهت رفع آن قدم‌های مؤثری بردارید. تلفظ نادرست و سرعت نامناسب موقع صحبت کردن، ایرادات گام صدا به این شیوه تشخیص داده می‌شود.

این روزها اکثر تلفن‌های همراه از اَپ صوتی ضبط صدا برخوردارند و با کمترین زحمت می‌توانید این تمرین را انجام دهید. حتی هنگام تمرین می‌توانید از خودتان فیلم ضبط کنید تا پی ببرید که در حالت بدن، تماس چشمی و حرکات لب‌هایتان چه ایرادی وجود دارد.

 

 

۴. یک مربی صدا استخدام کنید.

اگر مصمم هستید که خیلی جدی روی صدای خود سرمایه‌گذاری کنید. پیشنهاد می‌شود مربی صدا را به یاری بطلبید. مربی صدا قادر است ایرادات صدایتان را تشخیص دهد و کمکتان می‌کند تا ایرادات را رفع نمایید. اگر لهجه محلی یا خیلی خودمانی دارید مربی صدا کمکتان می‌کند بدون لهجه یا با حداقل لهجه صحبت کنید. مخصوصاً اگر به دلیل داشتن لهجه در تعامل با دیگران دچار مشکل شده‌اید در این صورت تمرین با مربی صدا واجب است.

اگر حس کردید به تمرین با مربی صدا احتیاج ندارید. پس لااقل در مقابل یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان تمرین کنید. قابل‌یادآوری است که باید در مقابل فردی تمرین کنید که ایشان از فن بیان خوبی برخوردار بوده و سلیس و روان صحبت کند. این‌طور افراد، قادرند ایرادات شمارا در موقع صحبت کردن بفهمند؛ و در جهت برطرف کردن ایرادات شمارا راهنمایی کنند.با تمرین منظم جلوی دیگران موجب افزایش اعتمادبه‌نفس خودخواهید شد.

 

 

۵. موقع صحبت کردن متبسم باشید.

اگر قابل‌انعطاف، دوستانه و با اشتیاق صحبت کنید. شنونده در مقابل شما محتوای کلامی‌تان قضاوت دوستانه‌ای می‌کند. از طرف دیگر اگر عصبانی، کنایه‌آمیز و بی‌حوصله صحبت کنید در قضاوت بر روی شما اثر منفی می‌گذارد بنابراین صحبت کردن با دیگران برای اینکه صمیمانه و خوشایند باشد بهتر است تبسم داشته باشید.

بااین‌همه تبسم زدن در هنگام صحبت همیشه سرحال و خوش‌برخورد خواهید بود. درهرصورت اگر ممکن است همین اندازه که بتوانید کوچک‌ترین لبخند را در صدای خود حتی در پشت‌گوشی داشته باشید کفایت می‌کند. اطمینان داشته باشید که اگر صدایتان را به مقدار خیلی کمی با احساسات گرم درآمیزید می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود اما هرگز پوزخند نزنید.

 

 

نتیجه گیری :

جذابیت ویژگی اکتسابی است که با واضح، آهسته و رسا صحبت کردن حاصل می شود. البته نباید از عمیق نفس کشیدن غافل شد. در این بین باید آب کافی هم بنوشیم، تا تارهای صوتی مان مرطوب باشد. در ضمن در حالت نشسته و ایستاده قوز نکنیم و در صحبت کردن مشتاق باشیم. متبسم باشیم و صد البته تمرینات آوازی هم داشته باشیم.

 

 

حتمابخوانید : ۱۰ خصیصه مشترک افراد کاریزماتیک

 

فهرست مطالب

دانلودPDFمقاله
به این مطلب امتیاز دهید
4.6/5

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید
این مطالب را هم حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من
وبلاگ
خانه

برای دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت ایمیل خود را وارد کنید

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی

لینک دانلود برایتان ایمیل می شود پس برای دانلود ایمیل صحیح تان را وارد کنید.

 

لطفا جهت تایید ایمیل حتماً پوشه اسپم را بررسی نمایید.

دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی در موقعیت های مختلف