چطور کسلکننده نباشیم؟
افراد حوصله سر بر را میتوان در هرجایی پیدا کرد. این اشخاص سبب میشوند که رویدادهای گوناگون، اتفاقات شگفتانگیز و کلاً هر چیزی کسلکننده باشد. اکثر ما تجربه معاشرت با این افراد راداریم. این احتمال هم وجود دارد که خودمان یکی از این افراد کسلکننده باشیم.
اگر در کلاسهای آموزشی، جلسههای رسمی یا حتی جمعهای دوستانه دوچرخهسواری درست زمانی که صحبتتان را آغاز میکنید با چشمهای نیمهباز و چهرههای کسالتآور مواجه میشوید. اینجا جای درست شماست. در این مقاله سعی داریم به این سؤال مهم جواب بدهیم که چطور کسلکننده نباشیم.
۱. ذهن همگروهیهایتان را به خود جلب کنید.
ذهن انسان مثل کودکی همیشه گرسنه است. مغز انسان خیلی سریعتر ازآنچه فکر میکنید خسته میشود و به هم میریزد؛ و خواستار این است که همیشه خوراکیهای ذهنی برای سرگرم کردن خودش فراهم کند.
یکی از نویسندگان پرطرفدار نیویورکتایمز زیستشناس تکامل مولکولی: اعتقاد دارد که مغز در زمان کوتاهی به موضوع توجه دارد. مغر انسان معمولاً جذب افراد و موضوعات عجیب و شگفتانگیز میشود. درنتیجه مؤثرترین قدم برای اینکه کسلکننده نشویم. این است که جالب و متنوع نسبت به بقیه به نظر برسیم.در حقیقت باید آنقدر متفاوت باشیم که اذهان افراد را بهدرستی به خود جلب کنیم.
۲. فیلمنامهای که از قبل نوشتهشده است را به اجرا درنیاورید.
اکثر افراد وقتی با فردی قرار ملاقاتهای رسمی میگذارند. سعی به پرسیدن سؤالهای تکراری دارند و قطعاً جوابهای تکراری هم به دست میآورند. اگر قصد دارید کسالتآور نباشید باید از منطقه اَمن خود خارج شوید و شروع به پرسیدن سؤالهای مهمتر نمایید مانند سؤالهای زیر
۱. مهمترین اقدامی که در این هفته داشتی چه بود؟
۲. بهغیراز کار کردن چه چیزی سبب میشود که صبح باانگیزه بیشتر از خواب بیدار شوید؟
۳. آیا کار فعلیتان را می پسندین؟
۳. با اشتیاق رفتار کنید تا مردم از دیدن شما مصمم شوند.
دومین توصیه در پاسخ به این پرسش که چطور کسلکننده نباشیم این است که مردم را ازنظر احساساتی و عاطفی تحریک نمایید. اکثر برقراری ارتباطات اجتماعی متنوع نیست این امکان وجود دارد که اکثر مکالمات در طول روز بیشازحد کسلکننده باشند. «داری چه میکنی؟» «چرا آمدی اینجا؟» اینها پرسشهایی هستند که معمولاً در ارتباط با دیگران پرسیده میشوند.
پرسیدن این سؤالات تکراری اصلاً باعث تحریک مغز نمیشود درنتیجه برای اینکه کسلکننده نشویم باید اندکی ازنظر احساسی مکالماتمان را گرمتر کنیم. تلاش کنیم از موضوعاتی استفاده کنیم که موردعلاقه افراد باشند تا هیجان را در آنها شعلهور کنیم.
۴. جذابیت داشته باشید.
یک روانشناس و فیلسوف آمریکایی، یکی از مهمترین جنبههای شخصیتی افراد را کشف کرده او پی برده است که تمام افراد روی کره زمین فقط خواستار یکچیز هستند، حس کنند که مهم هستند. افراد بعد از غذا و سرپناه به محبوبیت احتیاج دارند که مهم و باارزش باشند.
زمانی که مشتاق فردی باشیم برای او جذابیت زیادی خواهیم داشت. این موضوع جنبه فلسفی و روانشناسی هم دارد که اگر به دیدگاهها، زمان و احساس فردی، اهمیت بدهید موجبات به وجود آمدن حس ارزشمندی و مهم بودن را در ایشان القا میکنید درنتیجه موجبات این حس، در نظر این فرد جذاب و دوستداشتنی جلوه میکنید.
بار بعدی که یک دورهمی و یا به جلسات کاری رسمی دعوت شدید در طول گفتگوها بهگونهای تعامل کنید که به شخص مقابل احساس ارزشمندی القا کنید و از نتیجه کار حیرت بسیاری خواهید کرد.
۵. ندانستن عیب نیست، نپرسیدن عیب است.
به اعتقاد یکی از اساتید دانشکده بازرگانی هاروارد که بیان میدارد که متداولترین شکایات اشخاص پس از گفتگو این است که شخص مقابل سؤالات مهم و لازم را نپرسیده است. افراد خیلی مشتاق هستند که در مورد خودشان صحبت کنند و هنگامیکه بقیه به آنها اشتیاق نشان میدهند حس خوبی خواهند داشت.بنابراین چرا از سؤال پرسیدن طفره میرویم؟
خیلی از افراد تصور میکنند که با پرسش یک سؤال بهخصوص در مورد موضوعات مهم است فضول با بیادب جلوه کنند. یا اینکه که تصور کنند با پرسیدن سؤال مزاحم دیگران میشویم بااینکه که نباید خیلی از موضوعات را از دیگران پرسش کنیم ولی و رسیدن در خیلی از مواقع بد نیست.
اگر احساس کردید که شخص مقابل در جواب دادن به سؤال اشتیاق دارد پرسیدن سؤالات را بهطور مستمر ادامه دهید. تأثیر پرسیدن سؤال در گفتگو میتواند بسیار زیاد باشد، چراکه ثابتشده است کسانی که سؤالات بعدی را میپرسند اغلب محبوبترند. برای پرسش سؤالات در اول گفتگو قطعاً به صحبت شخص مقابل گوش کنید و کنجکاو باشید؛ و از پرسش سؤالهای معمولی مثل این «کجایی؟» یا «چکار میکنی؟» بپرهیزید. بجایش سؤالاتی مانند اهل کجا هستید را بپرسید.
همچنین بپرسید آیا در زندگی کردن در آن شهر لذت بردهاید؟
آیا از زندگی کردن در آن شهر حس خوبی داشتید؟
پرسش چنین سؤالاتی نشاندهنده این است که به حرفهای شخص مقابل توجه کامل دارید و خواستار این هستید که بیشتر بدانید. این دقیقاً چیزی است که سبب میشود شخص مقابل حس خوشایندی داشته باشد.
۶. به موضوع جدیدی بپردازید.
جواب بعدی به این پرسش که چطور کسلکننده نباشیم راهحل بسیار آسانی دارد که به موضوع جدید بپردازید. تغییر یکباره موضوع گفتگو باعث میشود از کسلکنندگی آن جلوگیری شود. برای اینکه در گفتگوهای کسلکننده باادب جلوه کنیم باید در مورد آن موضوع بیشازحد لازم حرف بزنیم در حقیقت نمیخواهیم که به فردی که موضوع را بیان کرده است اهانت کرده باشیم ولی اگر چنانچه موضوع عوض شود هر دو طرف رضایت بیشتری خواهند داشت.
برخی از افراد فکر میکنند که اگر زیاد در مورد یک موضوعی صحبت کنند سبب عمق زیاد مکالمه میشود. در صورت که این فکر اشتباه است خیلی از موضوعات خوشایند زود تمام میشوند
۷. با زبان بدنِ درست علاقه خود را به نمایش بگذارید.
هنگامیکه شخصی صحبت میکند و او هیچ عکسالعملی به صحبتهای شما بروز نمیدهد، یعنی اصلاً توجهی به صحبتهای شما ندارد. برخی از افراد ممکن است که ذاتی سرد و بیحس داشته باشند. یا امکان دارد که درجایی بزرگشده باشند که عکسالعمل احساسی معنایی نداشته باشد.
اگر خودتان جزو این گروه از افراد میباشید هیچ مشکلی ندارد. شما قادرید از زبان بدن و حرکتهایی مانند تبسم کردن و یا از تماس چشمی بهره بگیرید تا شخص مقابل حس کند که موردتوجه شما قرارگرفته است.
افزون براین شما قادرید که با تکان دادن سر بهطرف شخص حس خوبی را به ایشان انتقال دهید. بعد از اتمام گفتگو در چشمان شخص مقابل نگاه کنید و ۳ مرتبه سرتان را تکان دهید اقدام به انجام این کار یعنی «ادامه بده توجهم به شما هست» اکثر اشخاص با دیدن این حرکتها به صحبتشان ادامه میدهند و گفتگو عمق بیشتری پیدا میکند.در هنگام مکالمه از اقداماتی مانند توجه به تلفن همراه پرهیز کنید این کردار بهظاهر ساده و بیاهمیت احساس خوبی را به شخص مقابلتان انتقال نمیدهد.
۸. کمتر شاکی و معترض باشید.
در سال ۱۹۸۰ دانشمندی در مورد خصیصههای حوصله سر بر بررسیهای را انجام داده که هدف او از این پژوهش پی بردن به اینکه چه مواردی سبب میشود شخصی کسلکنندگی را از خود بروز دهد. یگانه عاملی که در ابتدای این پژوهش موردتوجه دانشمند قرار گرفت غر زدن و شاکی بودن دائمی از مشکلات بود به این خصیصه در اصطلاح روانشناسی «خودمحوری منفی» اطلاق میشود.
اکثر افراد نیاز دارند که بعضی وقتها به خاطر مشکلاتشان شاکی باشند؛ اما باید روی موقعیت هم تمرکز داشته باشند اگر مشکلاتتان را به دوست فابریک خود بگویید قطعاً شمارا درک میکند؛ اما وقتی به فردی که در وسیله نقلیه عمومی کنار شما نشسته است. بعد از ۳۰ دقیقه شنیدن نظراتتان درباره رئیس عصبانیتان احساس کسالت و خستگی میکند.
زمان و شرایط مناسب برای شاکی بودن به اهدافتان از این کار هم ارتباط دارد. هنگامیکه با مشکلات احساسی روبهرو میشوید. معترض بودن برای بهتر کردن حالتان میتواند خوب باشد. ولی اگر با شاکی بودن خواستار این هستید که با دیگران ارتباط برقرار کنید اشتباه بزرگی را انجام دادهاید. شاکی بودن در حقیقت نتیجه عکس میدهد و باعث میشود در نظر دیگران کسلکننده به چشم بیایید.
۹. بذلهگو باشید.
جواب بعدی به سؤال چطور کسلکننده نباشیم یک کلمه است: بذلهگویی! تبسم قادر است که هر گفتگویی را خوشایند کند. با تبسم قادرید کارهای شگفتانگیز و باارزشی انجام دهید. طنز کلامی و شوخی ۴ مزیت باارزش دارد.
۱. گفتگو را لذتبخش میکند.
۲. به افراد کمک میکند تا بتوانند مشکلاتشان را حل کنند.
۳. روشی برای بیپاسخ گذاشتن سؤالات ناخوشایند است.
۴. احساس یگانگی را تقویت میکند.
نتیجه پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ در آمریکا انجامشده است. نمایانگر این موضوع است که بذلهگویی سبب ارتقا موقعیت اجتماعی اشخاص میشود. بدین سبب اگر ذاتاً فرد بذلهگو و بامزهای هستید، بگذارید که این خصیصه سبب زیادشدن شهرت و مقبولیت شما شود و از آن ترس نداشته باشید. لذا باید برای بذلهگویی شرایط را هم در نظر گرفت.
۱۰. نقدپذیر باشید.
اگر بقیه افراد به موضوع پی ببرند که شما نقدپذیر هستید. نگاه ملایمتری به شما خواهند داشت. در عصر شبکههای اجتماعی که اکثر افراد در تلاشاند که تصویری بهیادماندنی و عالی از خود به نمایش بگذارند. نقدپذیری و پذیرش و بررسی نواقص سبب میشود که اطرافیان توجه بیشتری به شما نمایند و به شما نزدیکتر شوند.
۱۱. از دست آوردهای موفقیتتان تعریف کنید.
برای مردم خیلی خوشایند است که داستانهای موفقیتتان را بشنوند. این داستانها همیشه قابللمس و سرگرمکننده است. شرح کسب موفقیتتان باعث میشود که بقیه افراد موفق هم مایل باشند داستان موفقیت خودشان را شرح بدهند تا گفتگویی لذتبخش و خوشایند به وجود آید.
نتیجهگیری:
اغلب افرادی که قادر نیستند خودشان را جذاب و با اشتیاق نشان دهند. خود را اشخاصی سرد و سنگدل معرفی میکنند این اشخاص غالباً در ارتباط با دیگران قادر نیستند خود را بهخوبی نشان دهند و طبعاً دوستان زیادی هم ندارند.درنتیجه پژوهشها این قبیل افراد در روابط شخصی، فردی موفق نیستند امکان دارد حتی بعضی مواقع توانمندی شغلیشان هم به باد انتقاد گرفته شود. افزون براین افراد که بهعنوان افراد کسلکننده در نظر گرفته میشوند، بسیار اندک صحبت میکنند. دلیل آنهم بسیار روشن است.
این اشخاص رمزها و ترفندهای گفتگوی جذاب را یاد نگرفتهاند و یا فن بیان را کامل نمیدانند.در این مقاله ۱۱ روش برای جذابتر شدن مکالمات را شرح دادیم. اگرچه دچار روزمرگی شدن و یکنواختی جزئی از آن است. با اعمال بعضی از رموز آسان در گفتگو و در هنگام ارتباط با دیگران میتوانیم از این کسلکنندگی و یکنواختی به نحوه قابل چشمگیری بکاهیم.
حتمابخوانید: چگونه خانم ها در محل کارشان با اعتمادبه نفس بیشتری با دیگران داشته باشند.