راهکار هایی که یادگیری شمارا تقویت میکند
همه موفقیتها و اختراعات به کمک تفکر نقادانه و نگاه درازمدت و حرکت به سمت جلو به دست آماده است. احتمالاً برای شما هم این پرسش در خاطرتان باشد که اشخاصی که به سهولت مطلب نو میآموزند از چه شیوه و استراتژی برای این امر استفاده میکنند.
در ادامه به جواب این سؤال میپردازیم با ما همراه باشید.
آنچه مسلم است این است که افراد نتیجه نگرفتن و کار سخت را نمیپسندند. این شیوه میتواند زیرکانه باشد که موجب موفقیت و پیروزی شود واقعاً برای افراد هیجانانگیز است.
درگذشته حکایتهای بیشماری با این مفهوم که توانایی ذهن میتواند بر قدرت جسمانی تسلط زیادی داشته باشد، در اجتماع رواج داشته است. میتوان متذکر شد که بهرهگیری پهلوانان اساطیری از روشهای متنوعی برای پیروزی بر رقیب نیرومندتر از خود بوده است که ازجمله آنها میتوان به «اودیسه، سیکلوپس و پرسئوس و… » اشاره کرد.
راهکارهای فوری اغلب وجود ندارد.
اکثر افراد توقع دارند که به کمک یک روش رشد انفجاری داشته باشند؛ و راه صدساله را یکشبه طی کنند و ثروتمند شوند. یا حتی یکشبه ۴۰ کیلو کاهش وزن داشته باشند؛ اما این خواستهها فقط با طرحریزی دقیق و درازمدت و بهرهگیری از راهکارهای درست و ادامهدار حاصل میشود.
ولو اینکه امکان دارد که بهترین شیوهها برای دستیابی به اهدافتان بهره ببرید ولی دستیابی به اهدافتان در کوتاهمدت امکانپذیر نیست. راهکار بدون آزمونوخطا حقیقتاً سادهترین شیوه برای دستیابی به موفقیت است روش بدون آزمونوخطا درواقع به شکست قطعی منتهی میشود.
با اتکا به این روشها میتوان به موفقیت دستیافت ولی اگر خواستار این هستید که به هدفهای خیلی بزرگتری برسید. باید شیوههایی را در مدتزمان خیلی طولانیتری اجرا نمایید.رویهمرفته راهکارها باید کاملکننده نقشه شما باشند نه اینکه باعث ضعیف جلوه دادن آن شود؛ و یا جای آن را بگیرد.
اطمینان بیشازحد روی روشها حاکی از این مطلب است که راهکار مناسبی برای نیل به هدف وجود ندارد.در پیشرو به ارائه مناسبترین و دقیقترین روشها و راهکارهای یادگیری در درازمدت پرداخته میشود.
۱.خود را در وضعیت کسب موفقیت متصور شوید (راهکار)
همیشه دشوارترین قسمت دستیابی به هدف، شروع ابتدای کار است. شاید سوژهای پیشپاافتاده و کارهای غیر مهم در پیرامون شما وجود داشته باشند که موجب میشود انگیزه شما برای استارت یک کسبوکار نو بسیار افت کند.
برای مسلط شدن بر این چالش بعضی از افراد از متدهای متنوعی بهره میگیرند که میتوان به مهمترین آنها ازجمله
۱. از دسترس خارج کردن گوشی
۲. حتی خاموش کردن تلویزیون را در نظر گرفت
مسلماً این روشها برای مطالعه کتابهای درسی اجباری تأثیرگذار نیست. چراکه این شیوهها در درازمدت پاسخ موردنظر را نمیدهد. درهرصورت باید این موضوع را در نظر بگیریم که آیا تناسبی بین روش مورداستفاده برای حل چالش با خود چالش موردنظر وجود دارد یا نه.
بجای اینکه خود را مجبور کنیم که باانگیزه پایین اقدام به انجام کارکنیم شایسته است نگرش خود را بهبود بخشیم و شیوهایی مانند «افزایش انگیزه» خود را ملزم به انجام کار به بهترین شیوه نمایید؛ که به تعدادی از عوامل دخیل ازجمله آن میتوان به خواب کافی، ورزش و تغذیه مناسب و برنامهریزی برای زمان مطالعه و سنجش هفتگی و یا حتی روزانه دستیابی به اهداف را خاطرنشان کرد.
چنانچه شما نگرش موفقیت را در خود پرورش دهید به کمک یک شیوه زیرکانه و عاقلانه و فقط با درست انجام دادن وظایف مثل همیشه به موفقیت نائل میشوید.
بهرهگیری از همه نیرو (شیوه)
همواره، بودن موقعیت مناسب، در کسب بیشترین بهرهوری عالی است. ولی برای کسب موفقیت کافی نیست. چراکه معمولاً انجام کار درست با موانعی همراه است.
شیوه موردعلاقه برای به دست آوردن انگیزه و مایل بودن به انجام کارها به این صورت است که ابتدا کارهایی که باید انجام شود نوشته و میزان جذابیت هرکدام را مشخص کنیم و کارها را به افراد جهت انجام شدن پیشنهاد دهیم که جذابیت خاصی برای آنها دارد و بعد از اتمام کارهای با جذابیت بالا که سبب ایجاد انگیزه میشود.
افراد را ترغیب به انجام کارهایی میکنیم که از درجه اهمیت کمتری برخوردار هستند؛ مانند چک کردن ایمیلها، بررسی فایلها یا تمیز کردن خانه.
۲.افراد معمولاً برای چیزهایی که ارزش داشتن آنها را میدانند میجنگند (راهکار)
اکثر افراد به این نتیجه رسیدهاند که وقت گذاشتن برای درسهایی مانند فیزیک، زیستشناسی و دیگر دروسی که در زندگی هیچ تأثیر خاصی نمیتوانند بگذارند وقت تلف کردن است و عمر استاد کوتاه است.و میتوانید بین این علوم یا یادگیری مفهومهایی که در زندگی فراگیری آنها لازم و حتمی است یکی را انتخاب کنید.
خاطرنشان میکنم که شما باید این تصمیمگیریها را با در نظر گرفتن همه جوانب انجام دهید.با یادگرفتن علوم با مواردی بپردازید که بر آینده شما تأثیر مهمی میگذارد.
کتابهایی را بخوانید و علمی را یاد بگیرید که حداقل باعث افزایش کارایی شما در شغلتان شود؛ و شمارا توانمند سازد تا در جمع دوستان حرفی برای گفتن داشته باشید. بههیچعنوان عمر خود را برای علوم و یا حتی کتاب و مواردی که از آن لذت نمیبرید هدر ندهید چون به کارتان هم نمیآید.
عمر خود را به مواردی ازجمله علوم یا کاری اختصاص دهید که صد درصد با آن علاقه و اشتیاق دارید شاید بتوانید در همان زمینه کسبوکاری راهاندازی کنید.
۳.در مواردی از خود مقاومت نشان دهید که دست برد با شماست (راهکار)
بعضی از افراد عمداً مطالعات خود را برای یادگیری مطلبی به تعویق میاندازند پس به دنبال شیوههایی هستند که در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین مطالب را بیاموزند.اما عدهای هستند که در طول ۲۴ ساعت حداقل ۴ یا ۵ ساعت به مطالعه مطلب موردنظر با فوکوس بالا روی مطلب میپردازند. توصیه میشود که به یادگیری مطالب بهصورت فشرده در کوتاهترین زمان نپردازید چراکه بهسرعت آنها را فراموش میکنید.
درست این است که هرگز کارها را رویهم انباشته نکنید. بلکه کارهای پیچیده و مشکل را به قسمتها و بخشهای کوچکتر تقسیم نمایید و آنها را انجام دهید در انتها میبینید که از پسکارهای پیچیده نیز با برنامهریزی دست برآمدهاید.
در کارزارهایی شرکت کنید که توانایی پیروزی رادارید (شیوه)
بعضی مواقع زندگی حیرتآور میشود و اینطور به نظر میرسد که بهجای اینکه ما نقشههایمان را بررسی کنیم درواقع آنها ما را کنترل میکنند. خوشبختانه شیوههایی برای کنترل چنین موضوعی وجود دارد. آورده.
اگر احتمال میدهید که ممکن است در مسیر اتفاق غیرمترقبه بیافتد مدتزمان بیشتری برای بررسی آن به خودتان زمان بدهید. طرحریزی را بر اساس ورودی (زمان، کتابهایی که باید بخوانید و …) انجام دهید تا نقشههایتان را بر اساس اتفاقات غیرمنتظره تنظیم کنید.
۴.زمین کارزار را خودتان انتخاب کنید (راهکار)
با رفتن به مدرسه یاد گرفتیم که یادگیری یکچیز با نشستن سر کلاس، خواندن یک جزوه یا درس دادن معلم و نوشتن تکالیف و به خاطر سپردن مطالب درسی به دست میآید. ولی یک باور غلط است.اکنون محتوای پربار را میتوان در هرجایی ازجمله درگوشی، لب تاب یا حتی تلویزیون یافت؛ و فقط در مدرسه مفاهیم گفته نمیشود.
برای همیشه از روشهای سنتی برای یادگیری استفاده نکنید. درسایت هایی اشتراک محتوای ویدیویی مانند یوتیوب و غیره را میتوان نام برد که قابلاستفاده است. در ایران نیز میتوانید از سایت آپارات نام برد که میتوانید به دنبال محتوای آموزشی بگردید و نیز میتوانید از کتابخانههای آنلاین کتاب، مقاله دانلود و مطالعه نمایید.
در انجمنهای علمی سایتها حضور مشتاق داشته باشید. در کلاسهای خارج از مدرسه شرکت کنید و مفاهیم جدید را بیاموزید. اینها روشهایی بسیار متنوع برای یادگیری است و بهانهای برای متوقف ساختن خلاقیت وجود ندارد.
وضعیت خود را پربازده نشان دهید. (شیوه)
زمانی که مناسبترین محیط و محتوا را برای برآورده گردن خواستههایتان یافتید مدتزمان مناسب و برنامهریزیشدهای را برای مطالعه در نظر بگیرید. در این مدتزمان میتوانید در اتوبوس به گوش دادن محتوای صوتی یا زمان قبل از خواب کتاب بخوانید.
اگر مطالعه را بهطور منظم انجام دهید روند کار برایتان بسیار آسان خواهد شد. حتی میتوانید برای یادگیری بهتر یک هدست خوب بخرید تا بتوانید به پادکستها هم گوش بدهید. البته این را بدانید که خودتان بزرگترین و باارزشترین دارایی خودتان هستید؛ و مطمئن باشید که این خرید بسیار باارزش هست.
۵.ازابراز ضعف احساس بدی نداشته باشید (راهکار)
اگر در هنگام مطالعه در مورد یک کتاب یا پروژه و حتی موارد دیگر باید بدانید که پذیرفتن مواردی که یاد گرفتهاید نشانه ضعف شما نیست و مقاومت نداشته باشید. بعضی وقتها شما درباره میزان یادگیری یک مطلب یا مدتزمانی که برای یادگیری یک محتوا در نظر میگیرید دچار قضاوت اشتباه میشوید زیرا در موقعیتهای مختلف اولویت و علایق افراد تغییر میکنند یا موقعیت ایجاب میکند که دوباره زمان و انرژی بگذارند.
موقعیت هر چه میخواهد باشد از پذیرفتن نترسید و سعی کنید هرروز مطلبی جدید یاد بگیرید تا بتوانید موفقیت را با یادگیری مطالب بهظاهر کوچک به دست آورید.
عقبنشینی قاعدهمند
اگر اصلاً قصد تسلیم شدن ندارید اما از طرفی اول مسیر نیز برایتان مشکل است میتوانید عقبنشینی قاعدهمند را پیش به گیرید. اگر زمان زیادی را به مطالعه گذراندهاید مناسب است که به خودتان استراحت بدهید، شاید با مشکل حادی روبرو شده باشید که بهتر است مطالعه را به زمان دیگری موکول کنید. یکقدم به عقب بردارید و مصممتر و دقیقتر برگردید.
این پیشنهادها در اندازههای بزرگتر بیشتر قابلاجرا هستند. اگر مدتی را به استراحت بگذرانید. حالتان بهتر میشود و میتوانید در اهدافتان تجدیدنظر کنید یا نقشههایتان را منسجمتر نمایید.روشن است که عقبنشینی ایده آل نیست ولی اگر به شما مهلتی برای مبارزه مجدد داده شود اطمینان داشته باشید که ارزشش دارد.
نتیجه گیری:
حتمابخوانید: چگونه قلب شکسته را ترمیم کنیم بعلاوه ۳ راهکار درمان