۱.آداب تماس تلفنی
امروزه تلفن در شکلهای متعدد خود ابزار ارتباطی چندکارهای محسوب میشود. با تلفنی که در اختیار شماست میتوانید تماس بگیرید و پاسخگوی تماسهای تلفنی باشید. آداب تماس تلفنی در دنیای امروز از کجا شروع میشود؟ اولازهمه فکر کنید با چه کسی و کجا هستید. افرادی که رو درروی شما قرار دارند سزاوار توجه کامل از سوی شما هستند و این بهنوعی نشاندهندهی احترامی است که برای آنها قائل هستید.
هنگامیکه با کسی در حال صحبت از پشت گوشی هستید نباید به هیچ دلیلی در آن وقفه ایجاد کنید. نگاه کردن به ایمیل یا پیام تلفنی یا جواب دادن به تلفن در میان صحبتتان کاملاً نشانه بیادبی و بینزاکتی است. هرگز از تلفن به منظور ایجاد مزاحمت برای دیگران استفاده نکنید
وقتی شما تماس تلفنی دارید روشن و واضح حرف بزنید، بهخصوص اگر لهجهدارید. مراقب میزان صدایتان هم باشید. در حضور دیگران با صدای پایین حرف بزنید. اعم از اینکه در محیط باز دفتر به کسی تلفن میزنید یا از موبایلتان استفاده میکنید برای اطرافیانتان مزاحمت ایجاد نکنید و اینکه مراقب لحنتان باشید.
۲.تلفن کردن
آداب تلفن کردن حتی قبل از پاسخ دادن فرد مقابل شما آغاز میشود. اجازه بدهید تلفن پنج یا شش بار زنگ بخورد تا فرد مقابل بتواند خودش را به تلفن برساند. اگر گوشی تلفن را پاسخ نداد قطع کنید و پیغام بگذارید.هنگامیکه شما بهجایی تلفن میزنید این پنج نکته را به خاطر داشته باشید.
۱. از جایی ساکت تلفن بزنید
۲. میتوانید تماسهای تلفنی بیحاصل را به حداقل برسانید
۳. خودتان را بعد از برقراری تماس معرفی کنید این کاری مؤدبانه است. حتی وقتی با فردی از اعضای خانواده یا دوستی نزدیک صحبت میکنید.
۴. از طرف مقابلتان سؤال کنید میتواند صحبت کند یا نه.
۵. پیام را کوتاه بفرستید. اگر فردی که با او کاردارید در دسترس نیست و شما میخواهید پیغام بگذارید، کوتاه پیغام بفرستید.
اگر شما شماره تماس را اشتباه گرفتید بهتر است قبل از گرفتن شماره از صحیح بودن شماره اطمینان حاصل کنید. ولی اگر شماره را اشتباه گرفتید فقط بگویید: «ببخشید اشتباه گرفتم.»
۳.زمان تلفن کردن
شما سعی کنید بین ساعت ۹ صبح تا ۹ شب با دیگران ارتباط برقرار کنید. مگر اینکه بدانید برای فرد طرف مقابل که به او تلفن میزنید زودتر از نٌه صبح یا دیرتر از نٌه شب مهم نباشد. وقتیکه شما مجبورید از تلفن همراه یا تلفن ثابت شخص دیگری استفاده کنید اول از شخص اجازه بگیرید.
و بعد هم کوتاه صحبت کنید. اگر به راه دور تلفن زدید و یا تلفنتان طولانی شد هزینه را خودتان حساب کنید.
در گفتگوهای تلفنی افراد باید سعی کنند واضح حرف بزنند. افراد مراقب باشند صدایشان را بلند نکنند. فرد فقط نباید به خودش فکر کند، بلکه در هنگام تماس با خویشاوندان جویای حال و احوال بقیه اقوام نیز باشد.بپرسد«چه می کنند». «حالشان را بپرسد».
۴.چگونگی خاتمه دادن به تماس تلفنی
شخصی که تلفن میزند باید تمامکننده تماس باشد. افراد در خاتمه دادن به تماس تلفنی که طولانی شده با مشکل مواجه شده، فرد باید قاطعیت به خرج بدهد، بگوید:« ببخشید ولی دیگر واقعاً باید بروم» اگر واقعاً ضرورت دارد از این روش استفاده کنید.
۵.رهنمودهایی برای کودکان در هنگام برقراری تماس تلفنی
۱. کودکان را مجبور نکنید که به تلفن دیگران جواب بدهند.
۲. به کودکان نحوه پاسخگویی صحیح به تلفن را بیاموزید.
۳. به کودکان بیاموزیم که چگونه با تلفن پیام بدهند.
۴. سهم کودکان و نوجوانان در استفاده از تلفن بهاندازه سهمی است که از دسر سر میز غذا میبرد.
۵. قبضهای تلفن را با دقت وارسی کنید.
۶. اگر کودک شما خط تلفن همراه شخصی دارد، برای استفاده از آن محدودیت در نظر بگیرید.
۷. در حضور کودکان و نوجوانان روش صحیح استفاده از تلفن را به نمایش بگذارید.
نتیجه گیری:
با توجه به این که تلفن وسیله ارتباطی چندکاره است هنگام ارتباط روشن و واضح حرف بزنید و از تلفن جهت مزاحمت استفاده نکنید. در هنگام صحبت با تلفن به ایمیل و پیامک توجه نکنید، زیرا کاملا نشانه بی ادبی است. هنگام صحبت با تلفن محیطی آرام را انتخاب کنید با صدای پایین حرف بزنید و مراقب لحن خود باشید. سعی کنید کوتاه صحبت کنید. هنگام تلفن کردن ۵ تا ۶ بار اجازه دهید تلفن زنگ بخورد تا فرد مخاطب خود را به تلفن برساند.
معمولا زمان زنگ زدن را طوری انتخاب کنید که برای افراد پاسخ دادن مناسب باشد ( خواب نباشند، در حال صرف غذا ناهار و شام نباشند) در میهمانی نباشند.
لطفا دیدگاه ارزشمندتان را در قسمت نظرات سایت برای هر مقاله درج نمایید.
حتماً بخوانید: آداب حضور بر سر میز