<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<meta name="google-site-verification" content="xD73-MLbzzjfc-o-xUInBv8q1t4YXoe0nZxgTEGBrxk" />
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> </head>
img { max-width: 100%; display: block; }

الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید

الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید

۱.الگوی رعایت ادب

اغلب از خودم سؤال می‌کنم آیا واقعاً لازم است رعایت ادب را که چندان رایج نیست بدانم و یا اینکه در دنیای مترقی امروز آداب معاشرت هنوز هم مهم است؟ با کمی تأمل به این نتیجه می‌رسم که «بله» قطعاً لازم است آداب معاشرت صحیح مانند غذایی است که در روزمره استفاده می‌کنیم هر چه قدر ظاهرش زیبا، خوشمزه و مواد تازه در درست کردن آن به‌کاررفته باشد در نظر انسان نکته‌بین و باتجربه اهمیت بیشتری دارد.

زیرا خوشمزگی و طمع تازه غذا در روح و جسم انسان اثر می‌گذارد. انسان را به وجد می‌آورد و باعث می‌شود آن غذا را بارها  مورد استفاده قرار دهد، انسان‌های دیگر را به استفاده از آن غذا ترغیب کند زیرا هم باعث سلامت جسم و هم آرامش روح و روان او می شود.

 

۲.تأثیر رفتار مؤدبانه

الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید- تاثیر رفتار مودبانه

رفتار مؤدبانه نه‌تنها در جسم انسان اثر می‌گذارد بلکه روح او را به وجد می‌آورد و این امکان را به وجود می‌آورد که افراد همان رفتار مؤدبانه را در جامعه با بازخورد صحیح ترویج دهند و موجبات فعال شدن این رفتار زیبا را در جامعه نه‌تنها به وجود آورند بلکه آن را به روش‌های مختلف در بین اقشار مختلف جامعه مورد تأیید و تأکید قرار دهند.

 

۳.چگونگی الگوی رعایت ادب در دنیای کنونی

دنیای امروز پر است از کنش و واکنش‌های روزانه که اغلب مربوط به کار، خانواده، مسائل مالی و حتی احساس امنیت میهمانان است. افراد به‌قدری بامسائل شخصی خود درگیر هستند که اطرافیان خود را نمی‌بینند و همین ندیدن‌ها موجب رفتارهای نادرست می‌گردد. به همین دلیل است که مردان بزرگ، بی‌نزاکتی و بی‌ادبی و شرارت‌های بچه‌ها را در مدارس بحران ملی می‌نامند و خیلی از تحصیل‌کرده‌ها، سیاست‌مداران و والدین این عقیده راقبول دارند.

مثلاً از طریق معرفی به‌جا و شایسته‌ای که از کسی به عمل می‌آورید از او سپاسگزاری کنید، یا با خانواده و دوستان با احترام رفتار نمایید. مهارت‌ها و روش‌های ساده نزاکت واقعاً می‌توانند در ارتباط شما پیشرفت بسیاری ایجاد نمایند و به زندگی و کار شما امنیت خاطر و احساس خوش وقتی ببخشند.
اینکه بدانید برای میل کردن سالاد از کدام وسیله استفاده کنید و یا نوشابه را چگونه بنوشید، بخشی از قوانین آداب معاشرت است.

با این حال آداب معاشرت موضوع بسیار وسیعی می‌باشد. اگر در ادب و نزاکت نمونه باشید دیگران با شما رفتار متقابل می‌کنند و عزت‌نفستان افزایش خواهدیافت به امید اینکه در هرلحظه از زندگی به رفتارهای درست و مؤدبانه اندیشه کنید و آن را رعایت کنید.

 

۴.تمرین ادب و مزایای آن

تمرین کلمه‌ای است که معنای متفاوتی دارد و «مثل» کار نیکو کردن از پر کردن است بر آن دلالت دارد. که با تمرین و تکرار یک عمل می‌توان ماهیت خود را تغییر داد عادت یعنی تکرار. موسیقی‌دان می‌داند که برای بالا بردن مهارت خود با تمرین‌های مستمر می‌تواند برای کنسرت آماده شود. مراعات ادب در ارتباطات روزانه، تشویقی برای شما و اطرافیان شما به همراه دارد. اول‌ازهمه باید اطلاعات لازم را درزمینهٔ ادب کسب کنیم. چگونگی رفتارهای اجتماعی و شغلی خود را موردسنجش قرار دهیم و به خود نمره بدهیم. بعد از یافتن پاسخ صحیح احساس خود را دریابیم.

لیست یا یادداشتی از رفتارهای خود که باید اصلاح کنیم تهیه نماییم. و بعد در زمان‌های متفاوت به آن لیست مراجعه کنیم تا خود را به سطح مناسبی از آگاهی برسانیم وکمی هم تمرین کنیم.

 

۵.ارتقای شخصیت و عزت‌نفس

فرهنگ، ادب را چنین تعریف می‌کند : نزاکت به شیوه رسمی یا کلام مؤدبانه. در این دنیا افرادی که می‌خواهند بانزاکت رفتار کنند باید زندگی مسالمت‌آمیز توأم با ازخودگذشتگی نشان دهند. که از طریق رعایت ادب میسر است. رفتار محترمانه با دیگران برای اشخاص منفعت شخصی به ارمغان می‌آورد. که یکی از دست آوردهای آن عزت‌نفس و شخصیت برتر و والاتر است.

 

۶.شخصیت

الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید.

یکی از شخصیت‌های بزرگ درزمینهٔ آداب معاشرت می‌فرماید: «شخصیت، لحظات بزرگ و باشکوه را نشان می‌دهد، گرچه،خودش در لحظات کوتاه شکل می‌گیرد.» هدف رعایت حال دیگران است. یعنی برای کمک به دوست نهایت تلاش خود را بکنیم. با تکرار«لطفاً»«متشکرم» «معذرت می‌خواهم» شنونده خوبی باشیم و لبخند بزنیم و در برابر گستاخی، خویش تندار باشیم و ادب را رعایت کنیم.

 

۷.رفتار شما نشانگر شخصیت شماست

اگر شخصیت خود را بسازید هرگز از عملکرد خود شرمسار نمی‌شوید. برای ازخودگذشتگی می‌توانید خوب بیندیشید، نیازهای دیگران را در اولویت امیال خود قرار دهید. در خانه و محل کار به دیگران کمک کنید. در ادای جملات، کلماتی را انتخاب کنید که تأثیرگذار باشند. بر آهنگ کلام خود تسلط کامل داشته باشید. با افراد متفاوت آشنا شوید. روشنگر باشید. به همه لطف کنید و ملاحظه گر باشید. افراد خانواده را تشویق کنید مانند شما عمل کنند.

 

۸.عزت‌نفس

الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید

آنچه عزت‌نفس را افزایش می‌دهد چالش‌ها و تجربیات موفقیت‌آمیز هست. عزت‌نفس شمارا در زندگی توانمند می‌سازد و مشخص می‌کندچگونه انسانی هستید. اگر عشق بی‌قیدوشرط را داشتید مورد تحسین و اعتماد قرارگرفته در این صورت می‌توان گفت از عزت‌نفس بالایی برخوردار هستید. در صورت داشتن تجربه تلخ، سرزنش، تمسخر، بی‌اعتنایی و بدرفتاری احساس بی‌کفایتی کرده و می‌توان گفت از عزت‌نفس پایینی برخوردار هستند.

 

۹.مهارت‌هایی که عزت‌نفس را افزایش می‌دهد

مهارت‌هایی که عزت‌نفس را افزایش می‌دهد

مهارت و ابزارهایی که ضوابط اخلاقی و عزت‌نفس را بالا می‌برد عبارت‌اند از :تعارف‌ها و تمجیدها باروی گشاده و صداقت و مقدم داشتن دیگران بر خود. ماننده آداب حضور بر میز غذا…تکرار کلمات «لطفاً» «متشکرم» و «ببخشید» را به زبان داشته باشید. همیشه برای عزیزان و دوستان کاری انجام دهید. از افرادی که رفتار درستی با شما ندارند و شمارا تحقیر می‌کنند دوری، و آن‌ها را نادیده بگیرید.

کارهایی را که از آن لذت می‌برید یا در انجام آن مهارت دارید انجام دهید. روی استعدادهای خوب خود تمرکز کرده و آن‌ها را تقویت کنید.برای خود اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت در نظر بگیرید و در صورت موفقیت به خود پاداش دهید مسئولیت اعمالتان را بپذیرید. ویژگی‌های مثبت خود را یادداشت کنید. فهرستی از ویژگی‌هایی که دوست دارید کسب کنید بنویسید.

 

۱۰.تأثیرگذاری پایدار

تأثیری که آدم‌ها در برخورد اول روی‌هم می‌گذارند فقط یک‌بار پیش می‌آید. اغلب آدم‌ها در اولین برخوردی که با افراد می‌کنند در مورد او قضاوت می‌کنند. ظاهر آدم‌ها و طرز رفتارشان درباره توانایی‌ها و شخصیتشان اثری پایدار در ذهن دیگران می‌گذارد.

ادب و رفتارهای منطقی از اهمیت بالایی برخوردار است درگذشته دارای اهمیت بوده و در آینده نیز همچنین. آدم‌ها همیشه زیرِ ذره‌بین قرار دارند و باید به‌شدت مراقب رفتار خود باشند. زیرا قضاوت دیگران می‌تواند آینده انسان را تغییر دهد. رفتار شما می‌تواندفرصت دوستی را به وجود آورد یا آن را از بین ببرد. برای اینکه در اولین برخورد تأثیر خوبی داشته باشید

چند توصیه برای برخورد تأثیر پایدار در شما دارم
۱. مطلوب و مقبول لباس بپوشید
۲. وقت‌شناس باشید.
۳. با اعتمادبه‌نفس رفتار کنید.
۴. اطمینان حاصل کنید که آنچه می‌گویید مؤدبانه و مثبت است.

 

۱۱.با رعایت ادب خود را توانمند سازید

هنگامی‌که انسان با رفتار خود اوضاع را برای دیگران خوشایند می‌سازد و از خود متانت نشان می‌دهد و متانت به‌نوبه خود از اعتمادبه‌نفس ناشی می‌شود. در فضای امروزی ادب و نزاکت برخی اوقات زمینه فخرفروشی را در ذهن انسان تداعی می‌کند. بعضی‌ها رفتار مؤدبانه را نشانه ضعف انسان‌ها می‌دانند. برخی از آدم‌ها عقیده دارند از طریق ادب و بزرگواری نمی‌توان در کاری موفق شد. این‌عقیده درست نیست. انسان باید بداند مؤدبانه چگونه وچه وقت خواسته خود را مطرح سازد. در این صورت توانمندی خود را نشان می‌دهد

برای درخواست، موارد زیر را به خاطر داشته باشید
۱. محکم صحبت کنید.
۲. واکنش‌ها را بپذیرید.
۳. خواسته خود را دقیق و شفاف بیان کنید.
۴. خود را ضعیف و ناتوان نشان ندهید.
لازم است بدانید گستاخی با اعتمادبه‌نفس فرق می‌کند. اگر مسئولیت پرورش و حفظ عزت‌نفس خود را بر عهده بگیرید، از مهارت‌های عزت‌نفس استفاده کنید، می‌توانید از عهده موقعیت‌های مختلف برآیید و مورداحترام و عزتی که مستحق آن هستید قرار بگیرید.

 

نتیجه گیری :

رعایت ادب در جامعه کنونی نه‌تنها لازم است بلکه واجب است. با ترویج ادب در جامعه دیگران را ترغیب می‌نماییم که از مسائل اخلاقی و رفتاری که نتیجه‌اش ادب و رعایت آن است غافل نشوند و به این درجه از فهم برسند که بی‌نزاکتی و بی‌ادبی ازجمله مواردی است که باعث فروپاشی جامعه می‌گردد بنابراین از دوران کودکی، کودکان را ادب بیاموزیم تا در نوجوانی و جوانی نه‌تنها شکوفا شوند تا با موارد بی‌ادبی برخورد نکنیم.
آموختن ادبی در دوران کودکی بهترین زمان و بالاترین درجه یادگیری را دارد.

 

لطفا دیدگاه ارزشمندتان را در قسمت نظرات سایت برای هر مقاله درج نمایید.

 

حتماً بخوانید:طرز لباس پوشیدن و آرایش

 

دانلودPDFمقاله
به این مطلب امتیاز دهید
4.6/5

برچسب ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید
این مطالب را هم حتما بخوانید

1 نظر در “الگوی رعایت ادب برای دیگران باشید

  1. zahrasepehrerafd گفت:

    والله عالی بود یادگرفتم بهتر عمل کنم مودبتر‌ باشم به موقع یادداشت برداری کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من
وبلاگ
خانه

برای دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت ایمیل خود را وارد کنید

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی

لینک دانلود برایتان ایمیل می شود پس برای دانلود ایمیل صحیح تان را وارد کنید.

 

لطفا جهت تایید ایمیل حتماً پوشه اسپم را بررسی نمایید.

دانلود رایگان جزوه آداب معاشرت

free-book-download

راهکارهایی برای آموختن و به کار بستن رفتارهایی اجتماعی در موقعیت های مختلف